Film/TV

Így használták az Epic technológiáját a Mandalorian forgatásán

A The Mandalorian sorozatról nemrég olyan behind the scenes videó jelent meg, melyből kiderül, hogy a Fortnite készítőjének is volt némi szerepe abban, ahogy a Star Wars-hoz köthető sorozat készült.

Mint kiderült, a LucasFilm együtt dolgozott a Industrial Light and Magic és az Epic Games stúdióval is, hogy lenyűgöző speciális effekteket alkossanak. Aki látta vagy ismeri a Mandalorian képi világát, valószínűleg látta, hogy milyen minőséget alkottak. Nos, ez teljesen máshogy jött létre, mint ahogy a korábbi filmek készültek.

A sorozat több mint felét az Industrial Light & Magic új StageCraft technológiájával készítették, amely egy hatalmas, 20 méteres LED képernyő, aminek felhasználásával teljesen magával ragadó digitális környezeteket hoznak létre. Ez az Epic Games Unreal Engine-t használja, segítségével pedig a színészek mindig láthatják, milyen környezetben játszódik a jelenet. A Star Wars filmek készítésekor ugyanis nehézséget jelent, hogy sokszor a színész nem tudja, mire is kéne reagálni és hogyan. A zöld hátterek megnehezítik a munkát, Ewan McGregor például pont ezt emelte ki nehézségként, mikor Obi Wan szerepét formálta meg.

Kép forrása: Youtube

A szokásos teljesen zöldhátteres megoldás helyett itt egy kivetítő jeleníti meg a környezetet és annak szereplőit, az vagyis az egész jelenet világát képileg beillesztik a felvételi környezetébe. Aki keveset tud arról, eddig hogyan készítették az ilyen jeleneteket, azok számára mondjuk: ez nagy változás.

A fenti technológia nem csak abban segít, hogy a színészek jobban elmerüljenek a Star Wars világában. De mivel a háttérben ténylegesen megjelenik például a tűz, egy hangár vagy a naplemente, megváltozik a jelenetek világítása is. Ezzel pedig a képi világ igazán egyedi lesz.

Az alábbi videó részletesebben ismerteti a folyamatot, ezért feltétlenül nézd meg! A The Mandalorian alkotója, Jon Favreau úgy véli, hogy a technika teljesen megváltoztatja a filmkészítés módját.

 

„A forgatás során alkalmaztunk néhány műszaki innovációt, amelyek szerintem nagy hatással lesznek a sorozat-és filmkészítés módjára” – mondta Favreau.

A The Mandalorian sorozat második évada idén októberben várható a Disney+-on. Nem kétséges, hogy annak készítésekor is ezt a technológiát használják majd.

DV

Korábbi cikkek

Sötét fordulattal folytatódik az egyik legérdekesebb Star Wars-sorozat

Bódi Dániel 2024.04.04. - Mióta a Disney a mindenható ura a Star Wars fantáziavilágának, nagyjából…

10 óra telt el azóta...

A San Andreas fejlesztője 20 év után rántotta le a leplet a játék egy vicces titkáról

Bódi Dániel 2024.04.04. - A GTA-játékokat részben az teszi oly nagyszerűvé, hogy a megjelenésük után…

11 óra telt el azóta...

Úgy tűnik, hogy a 2024-es Call of Duty még a loadoutokon is alakít

2024.04.04. – Éppen a napokban debütált a Modern Warfare III és Warzone legutóbbi szezonja, ám…

12 óra telt el azóta...

Érkeznek az új AMD CPU-k, a régi alaplapok tulajdonosai is örülhetnek

2024.04.04. – Az AMD Zen 5 processzorairól egyre több friss információ érkezett március utolsó napjaiban.…

12 óra telt el azóta...

Kevés FPS-ed van Counter-Strike 2-ben? – Nem nálad van a baj

2024.04.04. – Március 31-én ért véget a Counter-Strike 2 első, hivatalos eseménye, a Major. Koppenhága adott otthont…

12 óra telt el azóta...

Több szinten is megújulhat az iPhone 16: így néznek majd ki a telefonok

2024.04.04. – Az elmúlt időszakban több információ is érkezett az Apple iPhone 16 és 16 Pro telefonjaival…

12 óra telt el azóta...