Meglepő és mulatságos: a Fortnite-ot készítő Epic Games is szerepet játszott a The Mandalorion sorozat készítésében.

A The Mandalorian sorozatról nemrég olyan behind the scenes videó jelent meg, melyből kiderül, hogy a Fortnite készítőjének is volt némi szerepe abban, ahogy a Star Wars-hoz köthető sorozat készült.

Mint kiderült, a LucasFilm együtt dolgozott a Industrial Light and Magic és az Epic Games stúdióval is, hogy lenyűgöző speciális effekteket alkossanak. Aki látta vagy ismeri a Mandalorian képi világát, valószínűleg látta, hogy milyen minőséget alkottak. Nos, ez teljesen máshogy jött létre, mint ahogy a korábbi filmek készültek.

A sorozat több mint felét az Industrial Light & Magic új StageCraft technológiájával készítették, amely egy hatalmas, 20 méteres LED képernyő, aminek felhasználásával teljesen magával ragadó digitális környezeteket hoznak létre. Ez az Epic Games Unreal Engine-t használja, segítségével pedig a színészek mindig láthatják, milyen környezetben játszódik a jelenet. A Star Wars filmek készítésekor ugyanis nehézséget jelent, hogy sokszor a színész nem tudja, mire is kéne reagálni és hogyan. A zöld hátterek megnehezítik a munkát, Ewan McGregor például pont ezt emelte ki nehézségként, mikor Obi Wan szerepét formálta meg.

Kép forrása: Youtube

A szokásos teljesen zöldhátteres megoldás helyett itt egy kivetítő jeleníti meg a környezetet és annak szereplőit, az vagyis az egész jelenet világát képileg beillesztik a felvételi környezetébe. Aki keveset tud arról, eddig hogyan készítették az ilyen jeleneteket, azok számára mondjuk: ez nagy változás.

A fenti technológia nem csak abban segít, hogy a színészek jobban elmerüljenek a Star Wars világában. De mivel a háttérben ténylegesen megjelenik például a tűz, egy hangár vagy a naplemente, megváltozik a jelenetek világítása is. Ezzel pedig a képi világ igazán egyedi lesz.

Az alábbi videó részletesebben ismerteti a folyamatot, ezért feltétlenül nézd meg! A The Mandalorian alkotója, Jon Favreau úgy véli, hogy a technika teljesen megváltoztatja a filmkészítés módját.

 

„A forgatás során alkalmaztunk néhány műszaki innovációt, amelyek szerintem nagy hatással lesznek a sorozat-és filmkészítés módjára” – mondta Favreau.

A The Mandalorian sorozat második évada idén októberben várható a Disney+-on. Nem kétséges, hogy annak készítésekor is ezt a technológiát használják majd.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×