Film/TV

Megjelent és állítólag baromi jó gamer sorozat – Mythic Quest az AppleTV-n

Sajnos mi még nem láttuk a Mythic Quest: Raven’s Banquet című sorozatot, így biztosan nem fogunk semmi elspoilerezni. Azok után, amit viszont a neten tapasztaltunk, biztosan bele fogunk nézni.

Még a múlt hónapban, a Mythic Quest első előzetesének megjelenésekor írtunk róla. Akkor annyit lehetett tudni, hogy a Felhőtlen Philadelphia alkotója Rob McElhenney új sorozatáról van szó. A történet szerint a világ legjobb MMO RPG-je készül(ne), ám a fejlesztők hétköznapi élete nem éppen felhőtlen.

McElhenney a sorozatban Ian Grimmot alakítja, a stúdió vezetőjét, aki – meglepő módon – egy önelégült bunkó. Ez természetesen feszültséget okoz a stúdióban, főleg azért, mert a játék főszereplője maga Grim, aki egoizmusát megpróbálja a játékba építeni. Ez persze nem mindenki szerint célravezető, de persze mindig van egy nagy terv.

 

Azt már akkor is tudni lehetett, hogy egy humorral teli, szarkasztikus, ugyanakkor a játékfejlesztés folyamatát és nehézségeit bemutató sitcomról van szó, ami valószínűleg elnyeri majd a gamerek tetszését.

Ez azonban mindig egy kétélű fegyver, hiszen amennyiben a készítők valójában nem ismerik a gamer közösséget, úgy inkább ellenszenvet vált ki. Nos úgy tűnik, hogy erről nincs szó. Az AppleTV szolgáltatásában már teljes egészében elérhető az első évad, ami néhány rajongói komment alapján egész jó lett.

Kép forrása: AppleTV

Ha csak az IMDb oldalt nézzük, a 851 értékelés átlaga szerint a film 7.3 pontot és a 10-ből. A szavazók 24 százaléka 10 pontra értékelte.

A Mythic Quest-nek közben már külön Reddit oldala is van, ahol minden egyes epizódot kibeszélnek. A legtöbb komment szerint nem rossz a sorozat, ami különösen jó szórakozás lehet a gamer közösség tagjainak. A Kotaku szintén pozitívan értékelte.

Ismerd meg minden idők leggrandiózusabb többjátékos videojátékának fejlesztőit. Ezen a világépítésre, hősalkotásra és legendaírásra szakosodott munkahelyen a legnagyobb csaták nem a játékban zajlanak, hanem az irodában – olvasható az AppleTv oldalán.

A sorozat elérhető tehát az AppleTV szolgáltatásban, eredeti nyelven, magyar felirattal. Természetesen kíváncsiak vagyunk a te véleményetekre is. Milyennek találjátok a sorozatot?

DV

Korábbi cikkek

Teljes káoszt okozott a 2okos Balázs Kicknél, az úttesten is állt a tömeg

2024.04.14.  - Ahogy nem is olyan rég mi is beszámoltunk róla, elképesztő módon lepte meg…

1 óra telt el azóta...

2 millió forintot szórt szét egy magyar influenszer a Deák téren

Bódi Dániel 2024.04.14. - Lehet, hogy a Mobilfox közösségi médiás tevékenysége nem különösen egyedi, vagy…

2 óra telt el azóta...

9 év után megtalálták a legjobban elrejtett titkot is a The Witcher 3-ban

Bódi Dániel 2024.04.14. - Lehet velem vitatkozni arról, hogy melyik a valaha készült legjobb videojáték,…

4 óra telt el azóta...

Újraindítják minden idők egyik legjobb szuperhősös sorozatát, a Hősöket

Bódi Dániel 2024.04.14. - A cím olvasatán menten a szívükhöz kapó Hősök ősrajongók számára egyszerre…

5 óra telt el azóta...

4 remek videojáték, amit már sehol sem tudsz megvenni | 2.

Bódi Dániel 2022. 11. 15. - Mint újságíró és ex-fejlesztőpalánta általában a játékok legális forrásból…

9 óra telt el azóta...

A 2000-es évek 9 legjobb anime-sorozata, amiken generációk nőttek fel

Bódi Dániel 1. Dragon Ball és a Z Ha anime, akkor Dragon Ball. Persze most…

10 óra telt el azóta...