Esports

Az ESL bevállalta – A CS:GO Major selejtezői már az új frissítéssel zajlanak

Idén rendeznek először Brazíliában CS:GO Major tornát. Az ESL, a tavaszi verseny főszervezője hamarosan elindítja a kvalifikációkat, melyre azok a csapatok jelentkezhetnek, akik nem kaptak direkt meghívást a játék legnagyobb tornájára. A mai napon a szervezők bejelentették, hogy a selejtezők során már a legújabb, január 29-ei frissítést kell alkalmazni. Ezt azért is fontos kiemelni, mert a patch gyakran használt verseny pályákba is belenyúlt.

Így Mirage-ra, Trainre, valamint a Dust 2-re is érkezett pár fontos változás.

A mindenki által kedvelt Mirage-on a pálya középső részére érkezett egy pad, mellyel most már boost nélkül is felugorhatunk ablakba. Emellett nagyobb lett a folyosó, így a peakelő T-nek több tere van szemezgetni miden. Valamint érkezett egy remek kis wallbang pozi jungle-re, kevesebb lesz tehát az AWP camp a CT oldalon.

Duston hányszor eljátszottuk, hogy beflasheltük csapattársainkat, miközben rohantunk ki B-sötétből rakóra… A Valve ezen szintén változtatott, hiszen a skybox többé nem zavar be, így tunnel fölött is tudunk gránátot dobálni. Ez a módosítás szintén T oldalnak kedvez füstök és vakítók tekintetében.

Trainen Ivy felett is megszüntették a skyboxot, így mostantól szabadon szórhatjuk az áldást felülről. Itt talán annyi plusz jött, be hogy egy jól dobott CT gyújtóval a T-ket is meg lehet fogni ennek köszönhetően.

Az első Minor selejtezők most hétvégén, azaz február 1-én kezdődnek, így a csapatoknak viszonylag kevés idejük maradt adaptálódni az újításokhoz. Nem minden játékos és edző elégedett az új patch-csel, aminek a közösségi fórumokon hangot is adtak.

Való igaz, hogy egy ekkora változást ilyen gyorsan átvinni élesbe elég bátor döntés. Ráadásul az év eddigi legnagyobb tornáján kétszer olyan bátor. Az a csapat, aki megtalál pár ütős gránátot az új lehetőségeknek köszönhetően, a meglepetés erejével nagyon messzire juthat. Kíváncsian várjuk milyen stratégiákkal rukkolnak elő a csapatok. Nektek bejöttek a változtatások?

LEETeszteltük

Korábbi cikkek

Ennyiért vették meg az ajtót, amire DiCaprio már nem fért fel

Gábor János 2024.04.02. - A mozis kellékek nagyon kelendő portékák: amikor legendás tárgyak kerülnek kalapács…

7 perc telt el azóta...

Ez a fegyver lehet a Warzone Season 3 legnagyobb nyertese

2024.04.01. – Már csak néhány nap választ el minket a Warzone és Modern Warfare III…

14 óra telt el azóta...

Kiderült, hogy mikor kerül ki a 28 éves Wordpad a Windowsokból

2024.04.01. – Nem titok, hogy a Microsoft folyamatosan igyekszik formálni a Windows 11, de még…

14 óra telt el azóta...

Remekeltek a magyarok a Counter-Strike 2 első Major versenyén

2024.04.01. – Március 31-én véget ért a Counter-Strike 2 első Major eseménye. Körök kimenetelét is befolyásoló bugokban,…

14 óra telt el azóta...

Tényleg hatalmas ugrással érkezhet az AMD Ryzen következő generációja

2024.04.01. – Az AMD jelenleg még két foglalatot is életben tart. Bár már 2022 őszén…

14 óra telt el azóta...

Imádni fogod Rebirth újítását, ha utálod az unalmas Warzone meccseket

2024.04.01. – A Warzone játékosok már hatalmas lázban égnek, hiszen április harmadikán startol az új…

15 óra telt el azóta...