Esports

Kétmillió dollár a tét – Ez lesz a PUBG Global Series menete

Az Esport 2020: PUBG Global Series terveit a PUBG Corp. már tavaly bejelentette, amikor arról is hírt adtak, hogy kissé átalakítják a rendszert és bajnokság menetét. Nemrég a Redditen tették közzé a pontos ágrajzot, hogy hogyan is alakul majd a világbajnokság.

„2019-ben sokat tanultunk, így ebben az évben különösen törekszünk a fejlesztésekre. Az új formátumot úgy terveztük, hogy átláthatóbb, megnyerőbb és még izgalmasabb legyen a partnerek, játékosok és nézők számára” – írták.

Hogy pontosan tisztában legyünk a részletekkel, a fejlesztők egy pontos ágrajzot is készítettek, melyből kiderül, hogyan alakul majd a verseny menete a 2020-as szezonban.

Kép forrása: PUBG

PGS és PGC

2020-ban összesen 4 globális eseményt rendeznek, hiszen a PGS (PUBG Global Series) után jön a 2020-as PUBG Global Championship (PGC), mint a világbajnokság csúcspontja, ahol ismét világbajnokot avatnak majd.

A három PGS eseményen összesen 32 csapat versenyez majd, ráadásul a legutóbbi világverseny 4 legjobb csapata automatikus helyet kap. Ezek Berlinben a Gen.G, a FaZe Clan, a 4AM és a OGN Entus lesznek. A fennmaradó 28 helyet olyan csapatok töltik be, akik részt vesznek a regionális selejtezőkben hat régióban, beleértve Koreát, Kínát, Japánt, Európát, Amerikát és Csendes-óceáni térséget.

Minden PGS verseny három szakaszból áll: csoportkörök, egyenes kiesési szakasz és a döntő. A döntőben pedig már a 16 legjobb csapat küzd a győzelemért.

Nyereményalap

2020-ban mindazonáltal változik a nyeremények elosztása is. Idén összesen 6 millió dollárt osztanak szét, sőt közösségi finanszírozás is lesz. A legjobb csapatok garantáltan 20 ezer dolláros nyereményre számíthatnak minden PGS eseményen. Az első három PGS esemény mindegyike 500 ezer dolláros nyereményalap zajlik, míg a PGC 2020 2 millió dolláros nyereményalapot kínál.

Ezzel együtt folytatódik a Pick’Em Challenge közösségi finanszírozási lehetőség. Minden bevétel 25 százalékát osztják szét az események alkalmával. Minden PGS eseményen 10 százalékot osztanak szét a résztvevő csapatok között, míg 10 százalék az aktuális esemény nyereményalapjában landol. A maradék 5 százalék pedig a PGC 2020 nyereményalapjába kerül.

Az első PGS esemény Berlinben lesz, március 31-től.

Te követni fogod idén a PUBG Global esport-eseményeit? Kinek szurkolsz?

DV

Korábbi cikkek

Ez a fegyver lehet a Warzone Season 3 legnagyobb nyertese

2024.04.01. – Már csak néhány nap választ el minket a Warzone és Modern Warfare III…

7 óra telt el azóta...

Kiderült, hogy mikor kerül ki a 28 éves Wordpad a Windowsokból

2024.04.01. – Nem titok, hogy a Microsoft folyamatosan igyekszik formálni a Windows 11, de még…

7 óra telt el azóta...

Remekeltek a magyarok a Counter-Strike 2 első Major versenyén

2024.04.01. – Március 31-én véget ért a Counter-Strike 2 első Major eseménye. Körök kimenetelét is befolyásoló bugokban,…

8 óra telt el azóta...

Tényleg hatalmas ugrással érkezhet az AMD Ryzen következő generációja

2024.04.01. – Az AMD jelenleg még két foglalatot is életben tart. Bár már 2022 őszén…

8 óra telt el azóta...

Imádni fogod Rebirth újítását, ha utálod az unalmas Warzone meccseket

2024.04.01. – A Warzone játékosok már hatalmas lázban égnek, hiszen április harmadikán startol az új…

8 óra telt el azóta...

Már „miniagyakból” álló bioszámítógépekkel kísérleteznek a tudósok

2023.12.14. – A tudósok azt mondják, hogy még mindig gyerekcipőben jár az agykutatás. Temérdek feltérképezetlen…

9 óra telt el azóta...