Tech/Tudomány

Switch koppintás az Alienware-től: bemutatták a Concept UFO mini PC-t

Az Alienware Concept UFO egy hordozható Windows 10 játékgép, amelyet a napokban zajló CES kiállításon mutattak be. A különböző gyártók régi álma, hogy a legjobb PC játékokat laptopon is lehessen játszani, ám szakítva az elképzeléssel, az Alienware olyan kompakt készüléket alkotott, ami mondhatni egy minikonzol formájában váltja valóra ezt az álmot. Az elképzelés szerint ez lehet a jövő hordozható gaming PC-je – írja a TomsGuide.

„Ez tulajdonképpen egy PC, ami Windows rendszerrel működik. Egy olyan számítógép, ami egyedi külsővel rendelkezik” – mondta a Dell termékigazgatója Ray Watkins.

A helyzet az, hogy a Concept UFO szinte pontosan úgy működik, mint egy Switch. Az oldalt elhelyezkedő kis kontrollerek ugyanúgy leválaszthatók, valamint a készülék hasonló módon dokkolható, hogy a képet arra alkalmas kijelzőn láthassuk. A 8 hüvelykes kijelző egy kicsivel nagyobb, mint a Switch 6,2 hüvelykes képernyője. Az akkumulátor élettartama egy másik fontos kérdés, erről egyelőre nincsenek biztos információk. A pontos specifikációk ugyanis egyelőre nem ismertek, valószínűleg a napokban több részletet osztanak meg róla.

A TomsGuide munkatársai többek között a Mortal Kombat 11-et és a World War Z-t próbálhatták ki. A Concept UFO egyelőre csupán egy koncepció, mely valószínűleg még számos simításon mehet keresztül, hogy tökéletes formában jelenhessen meg. A CES bemutató célja többek között az is, hogy az Alienware a visszajelzések alapján tudjon tovább dolgozni a terven.

Az biztos, hogy az elgondolás érdekes. Egy olyan hordozható – ha úgy tetszik – gamer PC-ről van szó, ami funkcióiban hasonlóan működik, mint a Nintendo Switch. A különbség viszont az, hogy Windows-t használ, amivel a PC-n elérhető játékok – feltételezésem szerint – portolás nélkül elérhetők. Legalábbis remélem, hogy így van, hiszen ez lenne a legnagyobb előnye.

Neked, hogy tetszik a Concept UFO? Vennél ilyet?

DV

Korábbi cikkek

Két csodás vadiúj megjelenésű játékot is kapnak a PS Plus-előfizetők

Bódi Dániel 2024.04.03. - "NA! Most pofázzá Jóskagyerek!" - szólott a klasszikus, amit idézve csitíthatjuk…

2 perc telt el azóta...

A környezettudatosság fényében használt iPhone-okat kezd árulni a Yettel

2024.04.03. - A fenntarthatóbb mobilhasználatot ösztönözve áprilistól kísérleti jelleggel használt prémium okostelefonok értékesítését indítja el…

4 perc telt el azóta...

Az ASUS bemutatta a ROG Mjolnirt, a Thor pörölyt PC játékosoknak

2024.04.03. - Úgy tűnik, hogy az ASUS ismét meglepett minket, ráadásul úgy, hogy kijelentették: amit…

6 perc telt el azóta...

Kosarasok figyelem: jön az első magyar kosaras esport-bajnokság

2024.04.03. - A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége látva az esportok nagy népszerűségét, a fiatal korosztályok…

2 óra telt el azóta...

Hatalmas földrengés rázta meg Tajvant, a TSMC mindenkit kimenekített

2024.04.03. - Szerdán kora reggel súlyos földrengés rázta meg Tajvant. A 7,4-es erősségű földrengés számos…

2 óra telt el azóta...

Áprilisban 7 játékkal bővül az Xbox Game Pass, lesz mivel játszani

Gábor János 2024.04.03. - A Microsoft megerősítette, hogy április első felében hét további játék érkezik…

3 óra telt el azóta...