Gaming

Ha egy űrbuli beindul – Végre saját dalokat készíthetsz a No Man’s Sky-ban

Amikor a No Man’s Sky 2016-ban megjelent, gyanítjuk senki nem számított arra, hogy egyszer egy komplett zeneszerkesztő rendszerrel gazdagodik majd. Ennek is eljött az ideje. Az ünnepi alkalomból a Hello Games teljesen új lehetőséggel lepte meg a játékosokat. Az alábbi videóban is látható készüléket a fejlesztők ByteBeat Device-nek nevezik, amellyel egyedi dalokat hozhatunk létre a játékon belül – írja a Polygon.

 

A ByteBeat eszközt a bázison lehet létrehozni, az arra alkalmas blueprint segítségével. Miután az így létrejött eszközt csatlakoztatjuk az áramforráshoz, máris indulhat a buli a környéken.

„A bázisépítés nagyon fontos része a játéknak, amivel a játékosok nagyon sok időt töltenek el. Régóta kérték, hogy legyen valamilyen lehetőség zenére, vagy különleges hangokra, amivel fel tudják dobni a bázist. Csapatunk szereti a kreatív kihívásokat, a hang pedig az egyik legnagyobb szenvedélyünk. Az elmúlt hetekben az egyik fejlesztőnk megalkotta az eszközt, ami miatt most nagyon izgulunk. Reméljük tetszeni fog a meglepetés a játékosoknak” – írta a Hello Games a hivatalos közleményben.

Zeneszerző a játékban

Persze a ByteBeat önállóan is képes random módon generált zenét lejátszani, de a játékosok képesek különböző módon megváltoztatni, átalakítani azt, akár egészen az alapoktól. Változtatható a tempó, az oktáv, a dallam, a dobok, stb. A valóban egyedi hangzás létrehozásához az egész dallamvezetést magunk alakíthatjuk.

Kép forrása: nomanssky.com
Kép forrása: nomanssky.com
Kép forrása: nomanssky.com

Ugyanakkor persze több ByteBeat is telepíthető és egyszerre használható, ami más szimfóniák megalkotására is alkalmas lehetőségeket rejt. Az eszköz ráadásul még más eszközökhöz is csatlakoztatható, így akár a fények is a dallamra reagálhatnak.

Az úgynevezett bytebeat music kifejezés egyébként egy finn művésztől és programozótól, Ville-Matias Heikkilä-től származik, akit online Viznut néven ismerhet a közönség. Az ő 2011-es kísérletei egy új műfajt teremtettek, sőt egy új lehetőséget arra, hogy programja alapján a No Man’s Sky játékosai is jól járjanak. Ahogy az allábbi videóban is látható, különböző kódok, különböző hangokat generálnak.

 

Az Update 2.24, mely a ByteBeat eszközön kívül számos egyéb frissítést és hibajavítást tartogat, már minden platformon elérhető.

A Hello Games közleményében azt írta: a zenék megoszthatók lesznek. Te ki fogod próbálni?

DV

Korábbi cikkek

Nem adja már annyira a RAM-7? – Próbáld ki ezt a Warzone AR-t

2024.02.11. -A Warzone fejlesztői az elmúlt időszakban gyakorlatilag teljesen átalakították a játék metáját. Januárban és…

3 óra telt el azóta...

Már a kiadó sem optimista, nagy eséllyel csúszhat a GTA VI megjelenése

2024.02.11. - 2023 decemberében több évnyi várakozás után a Rockstar Games megerősítette a GTA VI…

3 óra telt el azóta...

Kiraknád a neved CS2 matricákból? – Ezzel az weboldallal gyerekjáték

2024.02.11. - A Valve 2023 szeptemberében adta ki a véglegesnek szánt Counter-Strike 2 verziót. Ők…

3 óra telt el azóta...

A Gigabyte megerősítette a videokártyáit – Többé nem kell félni a töréstől?

2024.02.11. - A „GPU/VGA sag” kifejezés elég gyakran szembe jöhet velünk, ha nemzetközi oldalakon is…

3 óra telt el azóta...

A Warzone fejlesztői ismét javítottak a hangokon – Ezek változtak

2024.02.11. - A Warzone és Modern Warfare III legújabb frissítése február hetedikén startolt el. Egy…

4 óra telt el azóta...

100%-os Netflix sorozat: ezzel a thrillerrel nem lőhetsz mellé

Gábor János 2024.02.11. - Te se mindig talász olyan Netflix műsort, amivel fix, hogy nem…

11 óra telt el azóta...