Gaming

A Ubisoft beperelte a Rainbow Six Siege csalás készítőit

A Ubisoft nemrég pert indított a MizuSoft nevű cég ellen, amely állítása szerint havonta több ezer dollárt keresett Rainbow Six Siege csalószoftverek eladásával. A MizuSoft azt ígérte a játékosoknak, hogy egyszerű módszerekkel segíti a Siege csalókat abban, hogy előnyökhöz jussanak. Ilyen csalás volt a fegyversebzés erősítése, a látótér kibővítése, az ellenségek helyzetének, életerejének megmutatása stb. – írja a PC Gamer.

A csalók komoly pénzeket kértek a szolgáltatásért: napi 12 euró, heti 30 euró vagy havi 70 euró volt a díj. A nevetséges ár ellenére „a csalószoftvert az R6S játékosai több ezer alkalommal töltötték le és használták” – írja a Polygon a peres eljárás kapcsán.

Hogy miért indított a Ubisoft pert, azt azt gondolom senkinek nem kell elmagyarázni. A csalások használata, valamint az abból való bevételszerzés nem csak tisztességtelen, de törvényellenes is. A hírek szerint ezzel a csalásokat készítő csapat is tisztában volt. Egyik kiskorú tagjuk korábban azt mondta: számít is arra, hogy a Ubisoft lépni fog.

A MizuSoft csalóprogram készítői azután kerültek a figyelem középpontjába, hogy a BBC videojátékcsalásokról készített beszámolót. Ott arról beszéltek, hogy a csalás készítői hetente közel 2 ezer dollárt kerestek, sőt azt tervezték, hogy más játékokra is kibővítik a szolgáltatást.

„Mindaddig, amíg lesznek ügyfelek és a játék készítői semmit sem csinálnak, addig ez az üzlet virágzik” – mondta az interjú készítője a videó végén.

A Ubisoft arra törekszik, hogy a csalószoftvereket és az összes kapcsolódó weboldalt véglegesen leállítsa, és ha kell, peres úton szerezzen kártérítést. Azóta a MizuSoft webhely már nem elérhető, illetve csupán ennyi látható: „A MizuSoft 2019. október 24-től megszünteti működését.”

DV

Korábbi cikkek

Ezért érdemes kipróbálnod a Warzone legújabb játékmódját

2024.02.26. - A Warzone fejlesztői az első szezonban meglehetősen visszafogottan bántak a játékmódokkal. Nem véletlenül,…

2 óra telt el azóta...

Olyan csodálatos időutazós játék jön, amilyet még sosem láttunk

Bódi Dániel 2024.02.26. - Szörnyű hibát vétettem! Nem jártam-keltem kellő körültekintéssel, így az eredetileg egy…

3 óra telt el azóta...

Brutális a haszon: ennyit kereshet az Apple a Vision Pro szemüvegen

2024.02.26. - Az Apple Vision Pro február első napjaiban érkezett meg az almás cég amerikai…

3 óra telt el azóta...

Kiderült, hogy mennyi csalóval találkozhatsz a Counter-Strike 2 meccseken

2024.02.26. - Márciusban megrendezésre kerül az első Counter-Strike 2 Major. Ennek megfelelően januárban és februárban…

3 óra telt el azóta...

„Új” videokártyával jelentkezik az AMD, ezzel támadnák meg az Nvidia-t

2024.02.26. - Az AMD az elmúlt időszakban is jelentkezett új kártyával, ám az Nvidia érezhetően…

3 óra telt el azóta...

Elképesztő pusztításra képes ez a Warzone BR, de komoly ára van

2024.02.26. - A Warzone fegyvereit alaposan átrendezték a fejlesztők az elmúlt időszakban. Nem véletlen, hogy…

3 óra telt el azóta...