Gaming

A Microsoft 14 saját játékkal készül az E3-ra

Phil Spencer, az Xbox vezetője azt mondta: több first-party játékkal készülnek, mint valaha. A Microsoft egy igen hosszú, két órás sajtótájékoztató tervez az E3 2019-en, mellyel kapcsolatban néhány részlet már kezd kikristályosodni. A vállalat eddig az Xbox Game Pass PC-n való érkezését jelentette be, de Phil Spencer megosztott valami mást is – írja a PCGamer.

Phil Spencer – Kép forrása: The Verge

Az Xbox Games Studios a Microsoft elsőszámú fejlesztő-stúdióinak összefoglaló neve, melyben benne van a 343 Industries (Halo), az inXile (Wasteland 2), az Obsidian (The Outer Worlds), a Ninja Theory (Hellblade), a Playground Games (Forza) és még sok más. Ezek a fejlesztők játékaikat kizárólag a Microsoft számára készítik. A Games Studios zászlaja alatt most elvileg 14 új, saját játék kerül bemutatásra.


Valószínű, hogy a Gears 5, valamint a Halo Infinite is ezek közé tartozik majd. Bár a Microsoft szokásait ismerve a játékok kiköthetnek PC-n is, a Steam-en.

Ez abból a szempontból érdekes, hogy gyakran hallani a Xbox kapcsán olyan kritikát, miszerint a legnagyobb hiányossága az exkluzív játékok mellőzése. Mind a Sony, mind a Nintendo hihetetlen exkluzív címeket hozott ki elmúlt években, arra késztetve a játékosokat, hogy beszerezzék a konzolt. Az Xbox felhasználókat azonban ritkán kecsegtetik ilyen címekkel, ráadásul a felhozatallal sem mindig elégedettek, a legtöbb játék pedig PC-n is elérhető.

Az elmúlt években a Microsoft egyre több stúdiót igyekszik felvásárolni, hogy exkluzív tartalmakkal tudja bővíteni az Xbox palettáját. Ezt olyan agresszívan teszi, hogy már a Sony is belekezdett.

Ugyanakkor van aki úgy gondolja, hogy míg az Xbox inkább a multi-konzolos élményt adja, addig a PlayStation vagy a Switch inkább a single player élményre szakosodott. Így aki konzolvásárlás előtt áll, ez alapján tudja eldönteni, melyik konzol való neki. Nos, erről megoszlanak a vélemények, mindenesetre úgy tűnik, a Microsoft igyekszik kiküszöbölni a csorbát és sok új játékot megjelentetni, mely csak a Microsoft rendszerein érhető el.

Ha kíváncsi vagy arra a 14 saját játékra, amit a Microsoft bemutatni készül, június 13-án, a Microsoft E3-as bemutatóját ne hagyd ki!

DV

Korábbi cikkek

899 forintért 8 játék között egy legendás RPG-t is berámolhatsz

Bódi Dániel 2024.02.02. - Érdemes most már megtanulni, hogy a magyar előfizetők különösen jól járnak…

3 óra telt el azóta...

Ennyire beteg és furcsa horrorjáték 10 évente, ha megjelenik

Bódi Dániel 2024.02.02. - Bár magyar fordításban sosem jelent meg John W. Campbell Jr. 'Who…

7 óra telt el azóta...

Ez jól kezdődik: baj van a Galaxy S24 kijelzőjével – a Samsung is elismerte

Gábor János 2024.02.02. - Elég hamar kiderült egy zavaró, de nem megoldhatatlan probléma a Samsung…

9 óra telt el azóta...

A TOTY Messi-fiaskóval kinyírta az FC 24-et az EA Sports

2024.02.02. - Tavaly azt hittük, hogy a Hero csomagnál nem fog már nagyobbat hibázni az…

9 óra telt el azóta...

Brutális lesz a Netflix éve: Ez a 93 (!!!) sorozat már biztosan érkezik idén

A Netflix 2024-ben sem lazsál: legalább 93 olyan okot ad rá, miért érdemes előfizetni a…

9 óra telt el azóta...

Season 2-től teljes squadokat is megéri majd legyőzni Warzone-ban

2024.02.02. - A Warzone fejlesztői időről időre új dolgokkal, mechanikákkal dobják fel a meccseket. A…

9 óra telt el azóta...