Gaming

A Beat Saber kilép early access korszakából

A hónap elején ünnepelte a Beat Games egyéves évfordulóját, hiszen a világ egyik kedvenc VR játéka pont egy éve jelent meg. A Beat Saber ugyan korai hozzáférésben volt elérhető, mégis gyors sikereket könyvelhetett el magának. Azóta már kis hazánkban is számos Beat Saber versenyt rendeztek, sőt összesen 20 videojáték díjra jelölték, melyek közül 10-et meg is nyert, többek között a rajongók kedvenc játékának díját is elnyerte a 2018-as Gamers’ Choice Awards-on.

 

A stúdió persze nem áll meg ott, hogy a játék ténylegesen megjelenik, de ezzel együtt a jövőben új tartalmak érkeznek, ráadásul a stúdió közleménye szerint minden Beat Saber verzió egységessé válik.

„Bízunk benne, hogy a játék jelenlegi verziója stabil és fejlett (miközben a PSVR verzió teljes egészében megjelent hónapokkal ezelőtt). Ez nem jelenti azt, hogy nem tervezünk újításokat, de végre a Beat Saber Steam, Oculus Store és PSVR verziója egyesül” – olvasható a hivatalos közleményben.

Kép forrása: Beat Saber

Level Editor

A Level Editor lényege, hogy 2D-ben, nagyon egyszerűen tudjuk megszerkeszteni saját dalaink szintjét a játékban. A fejlesztők nagyon régóta ígérik a lehetőséget, s bár sokáig nem hallottunk róla, úgy tűnik a háttérben foglalkoztak a témával, most pedig végre megkapjuk. A Level Editor célja, hogy a dalokat saját képességeink szerint építsük fel. Ehhez első körben a Beat Saber című dalt ingyen mellékelik, hogy azt szabhassuk át az első élményként.

Ez egy érdekes dolog, hiszen az Expert szinten is óriási reflexek kellenek ahhoz, hogy hiba nélkül végigcsináljunk egy dalt. Az elmúlt egy évben a Beat Saber fejlesztői új nehézségi szintekkel egészítették ki a dalokat, hogy kielégítsék az igényeket. Egyes játékosok számára a szint emelése elengedhetetlen volt, mások számára viszont egyszerűen felfoghatatlan, ami ezeken a szinteken történik.

 

Azon túl, hogy a jövőben új dalcsomagok érkeznek a játékba, a Beat Games további tartalmakkal készül. A készítők ráadásul folyamatosan kommunikálnak a rajongókkal Twitter oldalukon, ahol meghallgatják a rajongók kéréseit, melyeket a játék javítása érdekében használnak fel.

A teljes formájában kiadott Beat Saber május 21-től érhető el az összes platformon, ami sajnos azt is jelenti, hogy az ára kissé magasabb lesz, 10 dollárral legalábbis biztosan, minden platformon egységesen.

Neked már meg van a Beat Saber?

DV

Korábbi cikkek

Eddig bírta a TikTok, komoly változás előtt a platform

2024.02.07. - Ma már lehet, hogy nagyon kevesen emlékeznek csak a Vine applikációra. Ez volt…

21 perc telt el azóta...

7 tökéletes Valentin-napi kütyü, amivel elcsábíthatod a gamer párodat

Gábor János 2024.02.07. - Elég volt a csak óriási szemétkupacokat termelő Valentin-napokból, amikor szinte kizárólag…

51 perc telt el azóta...

Sok-sok kínai játékkal és akcióval vár a Steam Holdújév vására

2024.02.07. - Simán lehet, hogy olyan Steam fiókod pang az ürességtől, miközben simán belevethetnéd magad…

1 óra telt el azóta...

Egértől a monitorig – PC-s cuccok, amiket most potom pénzért húzhatsz be

Manapság nem könnyű kiigazodni az online áruházak felhozatalán. Hazánkban is rengeteg szereplő képviselteti magát, a…

2 óra telt el azóta...

Visszavontak egy gyűjtői WoW tárgyat, a Blizzard kompenzációt kínál

2024.02.07. - Biztosan sokatokkal megesett már, hogy annyira vártatok valamit, hogy hajlandóak voltatok előre fizetni…

2 óra telt el azóta...

Hihetetlen hatótávot és TTK-t ad ez a beállítás egy Warzone shotgunnak

2024.02.07. - A Call of Duty Warzone világa sajnos nem mentes a hibáktól, és sajnos…

2 óra telt el azóta...