Kategóriák: GuidePUBG

PUBG – Ilyen a fullos gear

Ahogy minden battle royale játékban, a PUBG-ben is az elsődleges a megfelelő fegyver megléte. Ugyanakkor a tűzerő mellett fontos a védekezés is. Nem árt tehát a legjobb páncélt magunkon viselni ahhoz, hogy ne túl hamar gyalázzák meg a testünket.

Lehet, hogy meg van az AR, vagy egy jó SR a, de ez is kevés tud lenni, ha az öltözéked nem képes akár a hosszan tartó csatákban is kitartani. A jó hír, hogy a játékban számos felszerelés adott, de a legjobbakhoz hozzájutni nem könnyű. Egyszerű pólóban és farmerben kicsi az esély, hogy túléld a vadonban, ezért megmutatjuk a játék alapvető és legjobb felszereléseit és eszközeit.

Fontos tudni, hogy az alábbi felszerelések közül lesznek olyanok, amiket megtaláltok szinte bárhol, de lesznek olyanok is, amiket nehezebb lesz megszerezni. A loot-rendszer turpissága, hogy a legvalószínűtlenebb helyen is bele tudunk botlani akár a legjobb holmikba, de gyakoriságuk -pályától függően is- változó. Nem árt tehát mindenhol jól szétnézni. Ha ritkaságuk miatt nem találtál 3-as cuccokat, még megszerezheted a dropból, ám az persze veszélyes.

Hátizsákok

Alapvetően háromféle hátizsákot fogsz találni a játékban. Minden cucc, amit a táskádba teszel egy bizonyos helyet foglal, melyet a játék számokban mér. Az 1-es táska kapacitása 170, a kettes 220, a hármas táska pedig 270. Minden holminak, amit felveszel (heal, boost, lőszer stb.) egy bizonyos számértéke van. Sokszor táska hiányában a legjobb lootot sem tudod felvenni, nem árt tehát gyorsan szerezni egyet.

Sisakok

A sisak megléte rendkívül fontos, legyen az bármilyen. Amint meglátsz egy sisakot, vedd fel! A sisakok szintén számértékben mérik a hitet és a védelem erejét. Fontos tudni, hogy a sisak nem ad extra helykapacitást a loothoz. Ne feledd, hogy a sisakok a lövések következtében elhasználódnak, sőt: egyes jól irányzott lövés teljes mértékben le is röpítheti a fejünkről. A 3-as sisak még akkor is jól védhet a fejlövésektől, ha sérült.

Az egyes sisak (középső) páncélzatának értéke 80, és 30%-kal csökkenti a találat erejét.

A kettes sisak (bal) páncélja már 150-es és 30%-kal csökkenti a damage-et.

A hármas sisak a legjobb (ám nagyon nehezen lehet hozzájutni), 230-as, és 55%-kal csökkenti a damage-et.

Golyóálló mellények

A golyóálló mellény viselése szinte elengedhetetlen a PUBG-ben. Nem csak lootkapacitást ad hozzá a gear-hez, de nagyon sok védelmet is nyújt. Megléte különösen fontos akkor, amikor -leginkább a kör elején- még nincsen táskád, de fel kell venni a lőszert, vagy a healt. Mindegyik mellény egységesen 70-nel növeli a lootkapacitást. A mellényt szintén lelőhetik rólad. Ha már teljesen sérült, egyszerűen eltűnik.

Az egyes vest 200-as páncélzattal bír, és 30%-kal gyengíti a minket ért sebzést.

A kettes vest 220-at véd, 40%-kal csökkentve a damage-et.

A hármas vest pedig 250-es páncéllal, 55%-kal csökkenti a sebzést.

Ha a hármas táska és a hármas vest is megvan, a helykapacitás 100%-át használni tudjuk.

Egyéb eszközök

A fullos gear természetesen nem csak a legjobb sisakból, mellényből és táskából áll, de van még néhány elem, ami sokat segíthet. A Ghillie Suit arra képes, hogy belesimulj a környezetbe, így kevésbé fognak észrevenni a távol lévő játékosok, főleg ha abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy scope hiányában nehezen látnak rád. A Ghillie még a hátizsákot és a sisakot is elrejti, így teljes álcázást biztosít. A játékban pályától függően többféle Ghillie Suit elérhető.

Woodland – (Megtalálható Erangel-en, Miramar-on és Sanhok-on)

Desert – (Megtalálható Erangel-en, Miramar-on és Sanhok-on)

Snow – (Megtalálható Vikendi-n)

 

Pan

Ha még fullosabbá akarod tenni felszerelésed, mindezeken kívül nem árt egy palacsintasütő sem a kollekcióba, ami bizony meg tudja védeni hátsó fertályad a biztos haláltól. A játékban a pan képes kinyírni egy embert 2-3 jó találattal, de rendkívül jól blokkolja még a legerősebb fegyverek lövéseit is.

Természetesen változó, hogy a fenti eszközökhöz milyen gyakran, milyen eséllyel lehet hozzájutni, de az biztos, hogy a legjobb védelem és legnagyobb esély a túlélésre ezek birtokában van. Nincs más hátra, mint veszettül lootolni, és harcolni a legjobb felszerelésért a PUBG összes pályáján. Ha van arról tapasztalatod, hogy a legjobb felszerelés hol érhető el a legkönnyebben, írd meg nekünk!

DV

Korábbi cikkek

Itt a vége – Európa-szerte eltűnnek a boltokból a lemezes Xbox-játékok

Bódi Dániel 2024.02.01. - Nincs új a nap alatt: tovább döglődik a fizikai játékterjesztés. Tudtuk…

30 perc telt el azóta...

Tovább fejlődik az iPhone-ok egyik legrégebbi, gyári alkalmazása

2024.02.01. - Az Apple január utolsó napjaiban adta ki az iOS 17.4 bétáját. Az iOS…

3 óra telt el azóta...

Ha bírod a rettegést, ezt a 10 horrorfilmet semmiképp se hagyd ki 2024-ben

Az elmúlt években másodvirágzásnak indultak a horrorfilmek, köztük is élen a slasherekkel és a pszichológiai…

3 óra telt el azóta...

Új pálya, RANKED mód és még kard is – Ezt hozza el a Warzone Season 2

2024.02.01. - Ahogy arra számítani lehetett, a Call of Duty fejlesztői február első napján leleplezték…

3 óra telt el azóta...

Több szinten is hibás a Counter-Strike 2 füstje – Reprodukálható a bug

2024.02.01. - Nem is olyan rég kerültek ismét reflektorfénybe a Counter-Strike 2 gránátok. Január utolsó…

3 óra telt el azóta...

Hazánkba is megérkezett az AMD új gamer CPU-ja, nem csak az USA-ba

2024.02.01. – Az AMD 2022 márciusában jelentette be az első, X3D végű processzorát. Ez még…

3 óra telt el azóta...