Az Xbox 360 Store és Marketplace hivatalosan július 29-én zárja be végleg a kapuit, előtte azonban a Microsoft fillérekért szórja a játékokat.

2024.05.15. – Már tavaly lehetett tudni, hogy az Xbox 360 ideje lejárt, a Microsoft bezárja az online bolt és marketplace kapuit. Mindenkinek, aki szeretne még valamit beszerezni a régi Xbox konzolra online, annak sietnie kell, ugyanis 2024. július 29-e után már nem lesz rá lehetősége. A rossz hír az, hogy vannak olyan játékok, amik nem kompatibilisek az újabb konzolokkal, erre nem árt figyelni. Jó hír viszont, hogy a Microsoft a következő hetekben szó szerint fillérekért szórja a játékokat a bezárás előtt.

Végkiárusítás

Ami azt illeti, az Xbox már megkezdte az említett végkiárusítást, már most is 60 darab Xbox 360 cím érhető el komoly kedvezménnyel. Még a nagyobb, AAA-s játékok ára is néhány dollárra csökkent. Az olyan játékok, mint a Far Cry 4, a Tomb Raider, a Watch Dogs és a Thief mind 6 dollár alatt húzható be, utóbbi mindössze 2,24 dollárért. A legtöbb játékra 75, 80, 90 százalék kedvezmény van. A jelenlegi listán egyetlen játék sem kerül 10 dollárnál, vagyis 3500 forintnál többe.

Nincs vége az akcióknak

A Xbox egyúttal közleményében azt ígérte, hogy fokozatosan még több játékkal bővíti az akciós listát, ahogy közeledik a bezárás dátuma. A nosztalgiázó Xbox 360 tulajdonosok június 18-án és július 16-án számíthatnak további akciókra. Az Xbox 360 Marketplace-en egyelőre nincs külön oldal az akciónak: külön-külön kell keresgélni, hogy megtaláljuk a játékokat. Simán lehet, hogy hamarosan csatlakozik a listához az a sok-sok ikonikus cím is, amit annyira szerettük. Például a Halo Reach, a Gears of War vagy a Bioshock. További érdekes kérdés, hogy a kizárólag digitálisan elérhető, Xbox One-on vagy Series X és S konzolokon nem játszható játékok kapnak-e prioritást, mivel ezek a Marketplace bezárása után végleg elérhetetlenné válnak. Te melyik játékra csapnál le a bezárás előtt?

Ezt láttad?

Tövig rágott köröm jöhet? 7 szuperizgalmas kémfilm a Netflix kínálatából

×