Nem túl meglepő fordulat, lévén a következő Tomb Raider játék is tőlük érkezik. Közben Star Wars és Indiana Jones sztárt is szereztek hozzá.

Gábor János

2024.05.15. – Megvan, nem csak az, hogy melyik streaming szolgáltatónál lesz exkluzív tartalom a Tomb Raider sorozat, hanem az is, hogy ki készíti el. Nos, nem más, mint az íróként James Bond filmet (007 Nincs idő meghalni) és a Megszállottak viadalát is író Phoebe Waller-Bridge, akit színésznőként is ismerhetsz, a Solo: Egy Star Wars történetből, valamint az Indiana Jones és a sors tárcsájából.

Waller-Bridge az Amazon Prime minapi prezentációja után (amiben bejelentették azt is, hogy Nicolas Cage lesz Pókember) nyilatkozott a Deadline-nak arról, hogy a streaming szolgáltató felkérte a Tomb Raider sorozat elkészítésére. A produkció IMDb-lapja szerint szerepelni is fog a benne, de arról egyelőre nincs szó, hogy Lara Croftot játszaná. A brit színésznő, forgatókönyvíró és producer, aki a Bolhafészek című sorozattal futott be, hiszen Emmyt, Golden Globe-ot és BAFTA-díjat is nyert vele. Ilyen előjelekkel az Amazon alighanem jó lóra tett, úgyhogy nem csak társproducernek, hanem írónak is felkérte.

„Ha elmondhatnám a tinédzser énemnek, hogy ez megtörténik, azt hiszem, felrobbanna”

– mondta Waller-Bridge. „A Tomb Raider hatalmas része volt az életemnek, és hihetetlenül kiváltságosnak érzem magam, hogy ilyen szenvedélyes munkatársakkal hozhatom el a televízióba. Lara Croft sokat jelent nekem, ahogy másoknak is, és alig várom, hogy belevágjak a kalandba.”

Tomb Raider sorozat és új film, illetve játék is lesz

A Fallout sikere nyomán alaposan felbátorodott az Amazon, így újabb videojáték-franchise-t adaptál. A sorozat, amely az ikonikus Tomb Raider videojáték-franchise-on alapul, a világhírű régésznő és kalandor, Lara Croft kalandjait követi nyomon – olvasható a jogokat birtokló Embracer Group közleményében, ami, reméljük, nem bombasztikus meglepetésnek szánta ezt a mondatot… A gyártó a Crystal Dynamics és az Amazon MGM Studios lesz, és kizárólag az Amazon Prime-ra kerül majd fel, több mint 240 országban.

Lesz egyébként új Tomb Raider játék is

– ennek gyártását az Amazon Gamesre bízták, még 2022 decemberében. Címe egyelőre ennek sincs. Scot Amos, a Crystal Dynamics stúdió vezetője korábban csak annyit árult el róla, hogy „a franchise-t több új kalanddal bővítik, és igyekeznek hatásos, szórakoztató, érzelmi élményeket teremteni a játékosoknak és a nézőknek egyaránt”. Amos cége nem mellesleg a sorozat és a játék mellett új egész estés filmmel is szeretné bővíteni a Tomb Raider univerzumot.

Ezt is olvasd el:

Tövig rágott köröm jöhet? 7 szuperizgalmas kémfilm a Netflix kínálatából

×