Elérhetővé vált a Robobeat, egy indie fejlesztés, ami rendhagyó módon a zenét mossa össze az FPS-ek világával. Ritmus, buli, roguelike, mi kell még?

2024.05.15. – Sokszor hallani azt a kritikát, hogy manapság már nincsen kreativitás a videojáték-iparban. Csak úgy ömlenek a csapból a remake-ek, remasterek, a nagyobb kiadók pedig biztonsági játékot játszanak. S míg ez félig-meddig igaznak is tűnhet, azért szerencsére a gyakorlatban nem minden fekete és fehér. Ha az ember tényleg szereti a játékokat és hajlandó nyitni a kevésbé ismert devek felé, egy halom érdekes címre bukkanhat, tele kreatív megoldásokkal és olyan élményekkel, amikre addig nem is gondolta, hogy szüksége van. Így igaz, lényegében az indie fejlesztők munkáját promózom, de higgyétek el, joggal, hiszen ha az ember újdonságra vágyik, az indie kategóriában bőven találni ilyesmit. Ott volt példának okáért a Hi-Fi Rush tavaly, ami új szintre emelte az akció-hack n’ slash játékok lehetőségeit, simán az egyik legjobb játéka volt az évnek. Most hasonló irányból közelít a Robobeat, ami szintén a ritmusérzéket piszkálja meg, viszont az FPS-ek szerelmeseinek szól.

Egy érdekes megoldás

„Jó, de hát már volt olyan játék, amit zenére kellett játszani, egy ilyen FPS miért számít extrának?” Nos, a Robobeattel az a helyzet, hogy az Audiosurfhöz hasonlóan nem csupán a játékbeli, hanem a saját zenéinkre is képes reagálni. Ennek köszönhetően mindenki úgy szabhatja személyre a játékélményét, hogy közben kedvenc zenéit hallgatja. Legyen ez reggie, country, dnb, vagy éppen rock, a Robobeat észlelni fogja a ritmust és az alapján fogja elénk dobálni az ellenfelek seregeit.

robobeat

Mivel roguelike-ról lévén szó, így azért a türelem és a kitartás ebben az esetben is kulcsfontosságú lesz. Minden előrehaladás számít, viszont rettenetesen nehéz egy nekifutásra végigtolni az egész játékot. Szépen lassan, lépésről lépésre kell fejlesztenünk karakterünket, miközben leszakad a plafon, akkora bulit csapunk kedvenc zenéinkre.

A játék ráadásul most kedvező áron érhető el a Steamen, 20%-kal olcsóbban juthat hozzá most bárki, akit felcsigázott a játék. Azonban sietni kell, mert ez csak egy megjelenési akció, az akciós ár csak május 21-ig érvényes!

Ezt olvastad már?

Olyan játékok jönnek a Game Passba, hogy lehetetlen megállni az előfizetést

×