Az AYN Technologies lerántotta a leplet legújabb hordozható konzoljáról, ami külsőre pont úgy néz ki, mint az ikonikus PlayStation Portable.

2024.05.15. – Ha van olyan hordozható konzolka, amit nagyon szerettem, akkor az a PlayStation Portal volt, avagy a PSP, ahogy 2005-ös megjelenése után hívtuk. Imádtam a parkban játszani vele, és úgy éreztem, mintha egy PS2 lenne a zsebemben. Még ma is sokan várják, hogy a Sony kiadjon egy hasonló, de új konzolt, amit magunkkal lehet vinni, de ha valakinek kifejezetten a dizájn hiányzik, akkor van egy jó hírünk. Az AYN Technologies nemrég bemutatta új, hordozható, elvileg Android-alapú kézi számítógépét, ami külsőleg nagyon úgy néz ki, mintha a PSP modern változata lenne. Persze azért belül teljesen más, de aki érti, érti.

AYN konzol

Talán jó hír, hogy pletykák szerint a Sony és az AMD már közösen dolgozik azon, hogy egy PS4-teljesítményű hordozható konzolt hozzanak létre. Ez azonban egyáltalán nem biztos, és ha igaz is, nagyon sokat kell még rá várni. Közben viszont az Android és Windows-alapú kéziszámítógépeket készítő AYN Technologies egy új, 320 grammos, könnyű gépet mutatott be.

Egyelőre a kis gépről nem érkezett teljes specifikáció, de ha minden igaz, tényleg Android-alapú lesz, szóval emulátorral talán minden PSP és PS Vita játék futtatható lesz rajta. Az AYN egy MiniLED kijelzőt ígér, ami 1100 nits fényerővel, az sRGB színtér 155%-ával és lenyűgöző, 1 000 000:1 kontrasztaránnyal rendelkezik. A MiniLED technológiával nem gyakran találkozunk, mivel elég drága a gyártása. Ez azonban kiváló technológia, mivel a MiniLED az OLED színpontosság és kontrasztok előnyeit az LCD fényerejével ötvözi.

A hardvertől függően ez egy erős, hordozható és könnyű kis konzol lehet. Akárhogy is, biztosan nagy teljesítményre lesz szüksége ahhoz, hogy a PSP rajongók rákattanjanak. A kinézet csak egy dolog.

Ezt láttad már?

Tövig rágott köröm jöhet? 7 szuperizgalmas kémfilm a Netflix kínálatából

 

×