Befutott A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi sorozat 2. évadának első előzetese, ami sokkal izgalmasabb epizódokat ígér, mint a rekorddrága első felvonása.


Bódi Dániel

2024.05.14. – Bár a Hobbit-trilógia nem túl magasra rakott lécét lazán sikerült túlugrania, mégis keserédesen vehettük tudomásul, hogy a filmtörténelem eddigi legdrágább, több mint 1 milliárd dollárból készült sorozata, az (és nyilván) Amazon gyártású Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűinek első évada sem lett tökéletes. Keserédesen, mert legalább mint ékes bizonyíték szolgálhat arra, hogy az ötlettelenséget és a személyiség varázsának hiányát nem lehet két kamionnyi pénzzel kompenzálni.

A hatalom gyűrűinek első felvonásában ugyan vélhettünk felfedezni némi Tolkient, a legendás tudós-író fantáziavilága maximum csak a körítésében, látványában emlékeztetett Peter Jackson közel tökéletes eredeti adaptációjára. Na, de majd a második évad! – ami tökéletes ellenpólusa lesz az elsőnek. Egyrészt, J.D. Payne és Patrick McKay alkotók ezúttal jóval esemény- és akciódúsabb, feszesebb, feszültebb, sötétebb és mindenekelőtt jobban megírt epizódokat dirigáltak, másrészt pedig Mordor legsötétebb ura, Szauron sem rejtőzködik tovább, ahogyan tette azt korábban, sokkal inkább az évad egyik központi karakterévé válik, amit már az első, egyébként piszok látványos előzetesben elég egyértelművé tettek.

Hogy sikerül-e a minőségbeli javulás, azt majd csak augusztus 29-én fogjuk tudni megmondani, amikor is A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi 2. évada debütál az Amazon Prime Video kínálatában – amiért nem mellesleg Magyarországon csak 899 forintot kérnek per hó. Ennyiért pedig mindenképp érdemes lesz végigülni a 8, egyenként kb. egyórás részeket, mert, ha más nem, a látványvilága garantáltan a képernyő elé szegez.

Ezt is olvasd el:

Így néznek ki a kedvenc filmjeink és sorozataink rajzfilmként

×