A Counter-Strike és a külsős oldalak viszonya mindig is ingoványos volt. Ezúttal a legnagyobb piac alakított a korábbi szabályokon.

2024.05.14. – A Valve lassan 11 éve, 2013 nyarán aktiválta az Arms Deal nevet hallgató frissítést. Ez azóta is kihatással van a Counter-Strike körüli piacra, hiszen ekkor érkeztek meg az első skinek. Első körben saját gyártású skinekkel próbálkozott a Counter-Strike gárdája, aztán hamar rájöttek, hogy más út is opció lehet. Kapóra jött a közösség hatalmas ereje és a köré tervezett Workshop rendszerük. Nem csak pályákat publikálhatnak a kreatív rajongók, hanem különböző, fegyverekre szánt textúrákat is. Azóta pedig kiderült, hogy a lehető legjobb döntés volt ez.

A skineknek azonban komoly értékük van. A Steam piacos vételt, eladást nem érdemes magyarázni, hiszen ott ellenőrzött körülmények között mehet az üzletelés. A felhasználók jelentős része azonban valós, kézzelfogható pénznemben szeretné véghezvinni a cserét. A Valve szürke zónaként kezeli a skinek eladásával és vételével foglalkozó oldalakat. Az azonban kijelenthető, hogy ameddig nem hoznak megkérdőjelezhető döntéseket az ilyen weboldalak tulajdonosai, addig a Valve sem zargatja őket. Aztán vannak személyek, akik dedikáltan a Counter-Strike skinek eladásával és vételével foglalkoznak. Ez is opció lehet, ám itt már jóval nagyobb esély van arra, hogy átverhetnek minket. Úgy tűnik, hogy a legnagyobb oldal bekeményített.

Több tárgyat is betiltott a legnagyobb, Counter-Strike 2 skinek eladásával és vételével foglalkozó weboldal

A kínai Buff163 messze a legnagyobb Counter-Strike skinekkel foglalkozó piac. Május 14-étől azonban több CS2 tárgy árusítása is tilos az oldalon. Korábban gond nélkül árulhattak a ládákat, kulcsokat és különféle csomagokat a játékosok, ám ennek vége. Az első információk szerint a közvetett formában gamblinghez köthető tárgyaktól akar megszabadulni a Buff163, ezért döntött a teljes tiltás mellett. Emellett pedig a jelek alapján fiók hitelesítésére, azaz KYC-re is szükség lehet hamarosan, korábban már a Rust tárgyaknál is bevezette ezt az oldal.

Ezt olvastad már?

Ami a töltőképernyő mögött van – Ez történik, amikor betölt egy játék

 

×