Elsőre meglepő lehet, hogy Cage alakítja a Marvel valószínűleg legnépszerűbb karakterét, pedig nem az. Persze a műsor se lesz szokványos.

Gábor János

2024.05.14. – Hivatalos, bejelentették, így, ha kis pókok potyognak az égből, akkor is Pókember lesz Nicolas Cage – hangzott el kedden, az Amazon Prime New York-i, hirdetőknek rendezett prezentációján. A témáról elsőként beszámoló Variety megerősítette, hogy itt nem Tom Holland leváltásáról, hanem arról van szó, hogy Cage ismét eljátssza Noir Pókember szerepét – ezúttal élőszereplős produkcióban.

Nekünk, magyaroknak, akik jó eséllyel szinronizálva láttuk a 2018-as Pókember: Irány a Pókverzum! című animációs mozit, meglepő lehet a színészválasztás. Azoknak viszont, akik angol eredetiben nézték, teljesen egyértelmű, hogy

Noir Pókember csakis a karakternek hangját kölcsönző Nicolas Cage lehet, ha élőszereplős változatban is megjelenik valahol.

És megjelenik, ráadásul nem akárhogyan. Immár hivatalos, hogy a Prime Video és az MGM+ hamarosan megjelenő élőszereplős sorozatának, a Noirnak a főszerepére szerződtették Nicolas Cage-et. A karakter a Marvel multiverzumának Föld-90214-es bolygójáról származik. Ez egy depressziós világ, ahol a Marvel szuperhősei búskomor noir detektívfilmek esztétikájába illeszkednek. Ezért is olyan Noir Pókember megjelenése az Into the Spider-Verse-ben, amilyen.

De milyen Pókember lesz Nicolas Cage?

Cage hagyományosan nem olyan színész, aki tévés szerepeket vállal, de ez a figura valamennyire az ő gyereke is, hiszen a hangjával együtt szerették meg a rajongók. Ez (és vélhetően egy sokszámjegyű csekk) győzhette meg arról, hogy belevágjon a tévésorozatos kalandba.

„A Marvel-univerzum kibővítése a Noirral egyedülálló lehetőség, és megtiszteltetés, hogy a sorozatot a Prime Video ügyfeleinek, globálisan kínálhatjuk” – tette hivatalossá a bejelentést Vernon Sanders, az Amazon MGM Studios televíziós részlegének vezetője. „A rendkívül tehetséges Nicolas Cage ideális választás az új szuperhősünk szerepére, a Phil Lorddal, Christopher Millerrel, Amy Pascallal és a Sony hihetetlen csapatával felálló, kiváló produceri csapat pedig elkötelezett a franchise leghitelesebb módon történő bővítése mellett.”

A képregényekben (és az Into the Spider-Verse-ben) Noir egy alternatív univerzumban játszódó Peter Parker volt, bár a Noir körüli korábbi hírek szerint az élőszereplős változat Pókemberét átnevezhetik

– feltehetően a Sony vagy a Marvel vállalati prioritásaihoz igazodva. Arról egyelőre nincs hír, hogy mi lesz ez a név, de talán Benjamin, mivel a Spider-Verse-ben Peter Benjamin Parkerként hivatkoztak rá. Valószínűnek tűnik, hogy a Noirban Cage Pókembere a hagyományos Pókember-gonoszok noir-témájú változataival fog megmérkőzni – tippel a ComicBook, megjegyezve, hogy a viszonylag kevés képregényes megjelenése során a karakter olyan különböző karakterek Noir-univerzumbeli változataival került szembe, mint Kraven vagy éppen Venom.

Ezt is olvasd el:

9 bitangjó felnőtt rajzfilmsorozat, amit a streaming adhat

×