Film/TV

Ezeket a Disney slágereket pörgetjük legtöbbször a Spotify-on

Gábor János

2024.05.10. – A Disney tévéműsorokhoz és filmekhez számtalan eredeti dal készül, és ezeket az évek során több millióan streamelik a Spotify-on. A Disney diszkográfiája a Hófehérke és a hét törpe című filmmel kezdődött, 1937-ben. Ez volt a Disney első egész estés animációs filmje, amihez rögtön zseniális dalokat is szereztek. A többi történelem: a Disney stúdió azóta 24 Oscar-díjat nyert, csak a legjobb eredeti betétdal kategóriában. Érdekes módon ezekből alig találni példát a Spotify top 20-ban, de ettől még király dalok, amelyek szívmelengető érzéseket ébresztenek.

Ha utálod a High School Musicalt, ésszel olvass tovább, mert a zenés sorozat dalaival súlyosan túlterhelt Spotify összeállítás következik!

20. Start Of Something New (High School Musical)

A Spotify 20. legtöbbet streamelt Disney-dala, a High School Musicalből. Több mint 120 millió streamelést gyűjtött össze eddig, egyben ez a High School Musical franchise legelső dala. Gabriella (Vanessa Hudgens) és Troy (Zac Efron) duettje adta meg a sorozat alaphangját, egy szilveszteri partin. Megalapozta a köztük lévő kémiát, ami végigkísérte mind a három filmet.

19. Zero To Hero (Herkules)

A görög mitológia ihlette Herkules a Múzsák nevű görög kórus szerepel. A Lillias White, Cheryl Freeman, LaChanze, Roz Ryan és Vaneese Thomas által alakított karakterek egyben a Herkules narrátorai, akik gospelénekek sorozatán keresztül mesélik el a sztorit. A „Zero To Hero” a Herkules fordulópontját jelzi, amikor a címszereplő számkivetettből ünnepelt hőssé válik.

18. Wondering (High School Musical: The Musical: A sorozat)

A „Wondering” nem az utolsó olyan dal ezen a listán, amit Olivia Rodrigo eredetileg a High School Musical: The Musical: The Series című sorozatban adott elő, igaz közel se olyan népszerű, mint a rangsorban fentebb álló „All I Want”. Mégis, a megjelenése óta eltelt négy év alatt lenyűgöző, több mint 131 millió Spotify streameléssel büszkélkedhet. Ami nagyon szép.

17. We’re All In This Together (High School Musical)

A High School Musical-filmek rengeteg karban előadott dallal rendelkeznek, és az első filmből ezt streamelték a legtöbbet. A Spotify-on több mint 132 millió meghallgatással büszkélkedik. A titka alighanem a csoportos ünneplésben és az életigenlő hangulatában rejlik, ráadásul az első film fináléjában hangzik el.

16. Beauty and the Beast (Szépség és a szörnyeteg)

A Szépség és a Szörnyeteg címadó dala, ami lágy, gyengéd balladává válik Angela Lansbury vezénylete alatt. Bár az ő verzióját láthatjuk a Szépség és a szörnyeteg végleges változatában, a dal Céline Dionnak és Peabo Brysonnak köszönhetően duettként is ismert. Amikor 2017-ben megjelent az új élőszereplős film, abban Ariana Grande és John Legend közreműködésével csendül fel a friss verzió.

15. What’s My Name (Utódok 2.)

A „What’s My Name” című dalt nem szabad összetéveszteni Rihanna azonos című IP-jével! Ezt a filmbeli karakter, Uma énekli, akit China Anne McClain alakít. Az Utódok-filmek a kitalált Auradon királyságban játszódnak, és az Utódok 2-ben Mal a Ben királlyal való kapcsolata miatt esélyessé válik arra, hogy királynő legyen.

14. Be Our Guest (Szépség és a szörnyeteg)

Hát persze. A film egyik legnagyobb katarzisa, egyben lelátványosabb jelenete, amiben a kastély elátkozott lakói használati tárgyak formájában mind leleplezik magukat Belle előtt – egy amúgy elég vidám dalocska formájában. A Spotify-on több mint 143 millió lejátszással a legnépszerűbb dal a Szépség és a Szörnyeteg filmzenei albumáról. Sajnos ez volt az utolsó Disney soundtrack is, amelyen Howard Ashman dalai szerepelnek. Ő tragikus módon AIDS-ben elhunyt, mielőtt a film elkészült volna, úgyhogy sajnos nem láthatta a munkája fényesen ragyogó gyümölcsét.

13. Go The Distance (Herkules)

Annak ellenére, hogy ő a címszereplő, maga Herkules csak egy dalt énekel az egész filmben; ezt. Helyette mondjuk kitesznek magukért a Múzsák és más mellékszereplők. Itt azért Roger Bart, Herkules eredeti hangja is megmutatja, milyen fából faragták: a remekül sikerült felvételt eddig több mint 156 millióan streamelték a Spotify platformján.

12. If Only (Utódok)

Tíz évvel az első High School Musical után a Disney ismét sikerre vitt egy zenés eredeti filmsorozatot. Ez lett ugyebár az Utódok, ami a klasszikus Disney-gonoszok, például Demóna, Szörnyella vagy éppen Jafar tinédzser gyermekeinek történetét meséli el. Az „If Only” Dove Cameron előadásában csendült fel, aki Malt, Demóna lányát alakítja a sorozatban.

11. Kiss The Girl (A kis hableány)

Vérbeli klasszikus, ami annyira direkt giccses, hogy már attól zseniálisan jó. Sebastian, a rák énekli, hogy összeboronálja a főszereplő párt, ezzel megtörve a fránya átkot. Sajnos hiába töri magát, a rögtönzött kórussal együtt, mert a fiatalok pont akkor esnek a vízbe, amikor végre elcsattanna a várva várt csók. És ez a szerencsétlenkedés indítja be úgy istenigazán a bonyodalmakat.

10. Reflection (Mulan)

Az egyik legszívbemarkolóbb Disney-dal, amelyet Lea Salonga ad elő. A hölgynek nem ez az egyetlen helyezése a listán, hiszen az Aladdinban is szerepelt, mint Jázmin énekhangja. Utóbbi szó különösen hangsúlyos, mert Salonga tényleg csak a betétdalokat énekelte, mert a karakter szinkronhangja közben Ming-Na Wen volt. Népszerű zene, 171 millió körüli meghallgatással bír a Spotifyon.

9. Gotta Go My Own Way (High School Musical 2)

A franchise legdrámaibb duettje Gabriella (Vanessa Hudgens) és Troy (Zac Efron) között. Erőteljes ballada, ami azért szívfacsaró (ha érdekel a sorsuk), mert a fiatalok kapcsolatának végét jelenti, legalábbis ideiglenesen. A dalban elmondott szerelmes zsörtölődés eddig csaknem 180 millió meghallgatást ért a Spotify felhasználóinak.

8. Can I Have This Dance (High School Musical 3)

A következő legtöbbet streamelt Disney-dal a Spotify-on szintén a High School Musical-trilógiából származik. Troy és Gabriella duettjei a franchise legemlékezetesebb dalai közé tartoznak, és a „Can I Have This Dance” újabb bizonyíték erre. A páros sok mindenen ment keresztül a három filmben, így nagyon passzol hozzájuk egy szerelmes dal, amire együtt táncolhatnak. Ezt is zabálja a Spotify népe: 184 milliószor streamelték.

7. Breaking Free (High School Musical)

Igen, megint. Nagyon jól jelzi, hogy a zenés tévéműsor kategóriában ez a franchise megkerülhetetlen. A top 10-ben ez a harmadik betétdal, ami szerepel, 210 millió meghallgatással. Mondjuk volt rá idő rendesen, hiszen 2008-ban lett sláger. Kis híján nagykorú zene.

6. I Won’t Say (I’m In Love) (Herkules)

A Mulan után egy újabb film a Disney reneszánszának korszakából. A rendezőpáros, Ron Clements és John Musker korábban együtt dolgozott az Aladdin és A kis hableány című filmeken, majd a Herkules és a filmzene elkészítésében újra összeálltak Alan Menkennel. A görög mitológia ihlette film pozitív kritikákat kapott, de a zene és az animáció vegyes reakciókat szült. Ez a dal mindenesetre azóta is arat, hogy megjelent: eddig több mint 238,5 milliószor szólaltatták meg a Spotify felhasználói.

5. Part of Your World (A kis hableány)

Az, hogy a filmből két dal is bekerült az első öt legtöbbet streamelt szám közé, jól mutatja, hogy a filmzene mennyire sikeres és örök. A „Part of Your World” minden idők egyik legjobb Disney-hercegnős dalának számít, és nem véletlenül. A dalt erőteljesen és vágyakozva énekli Jodi Benson, Ariel hangja – meg is érdemli az eddig szerzett több mint 285 millió streamelést.

4. Under The Sea (A kis hableány)

Az 1989-es animációs film volt az első a Disney reneszánszát élő filmek közül, ami segített újjáéleszteni a céget a szerencsétlen bukások sorozata után. A kis hableány filmzenéje, valamint a hozzá készült sok eredeti betétdal titkos összetevőnek bizonyult ahhoz, hogy máig az egyik legsikeresebb Disney rajzfilm legyen. Ezt a zenét 285,7 milliószor hallgatta meg a nép a Spotifyon.

3. A Whole New World (Aladdin)

A Disney 1992-es Aladdin című animációs filmjének legjobb dala, és máig óriási kritikai és kereskedelmi siker: jelenleg több mint 289 milliós letöltésnél tart a Spotifyon. A Disney-legendák, Alan Menken és Tim Rice által komponált-írt dal több díjat is nyert – nem mellesleg egyedüli Disney-dalként megszerezte az év dala díjat a Grammyn. Brad Kane and Lea Salonga duettje.

2. I’ll Make A Man Out Of You (Mulan)

Donny Osmond énekes, táncos és színész adta elő. A jelenetben Li Shang kapitány csalódottságát fejezi ki katonáival kapcsolatban: először azt bizonygatja, hogy férfit farag belőlük, majd reménytelenül felteszi a kérdést, hogy hogyan lehetséges ez. A dal címe és szövege, ugyebár, kettős jelentéssel bír, hiszen Mulan férfinak adja ki magát, hogy harcolhasson a hunok elleni háborúban. 320,6 milliószor hallgatták meg eddig, csak a Spotifyon.

1. All I Want (High School Musical: The Musical: A sorozat)

A kworb.net szerint a legtöbbet streamelt Disney-dal a Spotify történetében az „All I Want”, a High School Musical: The Musical: The Series-ből. Először Olivia Rodrigo karaktere, Nini adta elő, az 1. évad 4. epizódjában. A megjelenése óta óriási népszerűségnek örvend: alig több mint négy év alatt 750 millió streamelést ért el, ezzel toronymagasan a legsikeresebb Disney dal a streaming szolgáltatónál.

Ezt is nézd meg:

Gábor János

Korábbi cikkek

Így szerezheted meg a Warzone legújabb, ingyenes blueprintjét

2024.05.30. – Május 29-én elstartolt a Warzone és Modern Warfare III legújabb szezonja. Urzikstan fejlesztések,…

2 óra telt el azóta...

Valóra válhat az Nvidia áprilisi tréfája: a VGA játszhat helyettünk?!

2024.05.30. – Sokan elfelejtették már, de a 2016-os évben is leolvasható volt egy nagyobb áremelkedés…

2 óra telt el azóta...

Megérkezett az új AMD processzorok első mérése, félhet az Intel

2024.05.30. –Alig néhány nap választ el minket a 2024-es Computex eseménytől. A konferencia június 4-én nyitja…

2 óra telt el azóta...

Minecraft animációs sorozat érkezik a Netflix műhelyéből

2024.05.30. – A Minecraft egy nyílt világú, sandbox videojáték mely 2009-ben indult világhódító útjára. Az…

2 óra telt el azóta...

Kegyetlen erős a Warzone-ba visszatérő Kar98k, így szereld fel

2024.05.30. – Az előzetes várakozásoknak megfelelően május 29-én, magyar idő szerint 18:00 órakor élesedett az…

3 óra telt el azóta...

Középkori csatákban harcolhatsz az Epic ingyenes játékában

2024.05.30. – Az Epic Games Store mostanában azzal próbálja felhívni a figyelmet a platformjára, hogy…

5 óra telt el azóta...