Tippek és akciók

Ingyen játszhatod a horrort, amiben bábfigurákkal kell emberre vadászni


Bódi Dániel

2024.05.09. – Bár sokan a Rémálom az Elm utcábant, tán a Sikolyt, esetleg a Fűrészt, vagy az Alien + Predator filmeket neveznék minden idők legtermékenyebb horrorfilm-sorozatainak, pedig a trashebb vonulaton még ezeknél is bőségesebb szériákat találni. Az egyik, már-már kultikusan szar trash horror az 1989 óta megállás nélkül sokkoló Gyilkos Bábok, ami 15 részével még a ’77 óta futó Star Warson is bőven túltesz – és még közel sincs vége!

Most például videojátékos fronton támadnak a gyilkolási hajlammal életre keltett bábfigurák, ünnepelvén a sorozat több mint 30 évre visszanyúló múltját. Szerencsénkre azonban az adaptáció annak ellenére is sokkal jobban sikerült, mint a filmek, hogy sok újat itt sem mutat. De legalább egészen szórakoztató módon használja az aszimmetrikus multiplayer zsáner másutt jól bevált elemeit, ami itt-ott még saját ötletekkel is kiegészít.

A Puppet Master – The Game-ben a filmek helyszínein kell bábként embereket gyilkolni, vagy oldaltól és játékmódtól függően az emberekkel túlélni. Indíthatunk 3vs1, 4vs2, és 4vs4 meccseket, védhetünk embert, vadászhatunk embert, mi magunk lehetünk az ember, vagy akár a bábokkal esthetünk báboknak. Ha viszont unjuk, vagy nem rajongunk a multiért, akkor játszhatunk offline is egy sandbox-szerű egyjátékos módban, amiben különféle küldetéseket kell teljesíteni, valamint összegyűjteni Andre Toulon bábkészítő naplóbejegyzéseit, aki az első filmben életre keltette a groteszk babákat.

A Puppet Master – The Game egyik legjobb tulajdonsága viszont az, hogy teljesen ingyenes. A Steamen egy éves korai hozzáférést követően május 3-án megjelent játékért egyetlen forintot sem kérnek, csupán az újabb karakterereket tartalmazó DLC-ért kell fizetni, ha igényt tartunk rájuk, amit – akciósan – 4300 forintra sikerült beárazni. Ha tehát a Gyilkos Bábok a guilty pleasure filmed, vagy egyenesen imádod a trash horror műfaját, bejönnek az aszimmetrikus játékok, akkor érdemes tenned vele egy próbát.

Ezt is olvasd el:

Bódi Dániel

Korábbi cikkek

Így szerezheted meg a Warzone új, Black Ops 6-os Blueprintjét

2024.05.20. – A Warzone és Modern Warfare III negyedik szezonjára már nem kell sokat várni.…

1 óra telt el azóta...

Az AMD combos árcsökkentéssel készül az új CPU generációra

2024.05.20. – AMD oldalról a jelenlegi gaming királynak a Ryzen 7 7800X3D-t tekinthetjük, Intel oldalról…

2 óra telt el azóta...

A magyarok is fellélegezhetnek – Nagy hackereket fogott az ukrán rendőrség

Bódi Dániel 2024.05.19. - Három nagy hacker akadt az ukrán hatóság horgán még márciusban, akik…

11 óra telt el azóta...

Erre a 23 szuper játékra teljesen ingyen, fizetés nélkül vetheted rá magad

Bódi Dániel 2024.05.19. - Bár a Steam közel sem olyan nagyvonalú, mint mondjuk az Epic Games Store, ami…

12 óra telt el azóta...

Jobb a régi? – Így néznek ki a mai játékok retro dobozképekkel

Németh Dávid 2022. 03. 21. - Azt szokták mondani, hogy egy könyvet nem szabad megítélni…

21 óra telt el azóta...

Napi retró: Ilyen mobilokat vehettél Magyarországon 15 évvel ezelőtt

RP 2023.11.02. - Lehet szeretni vagy épp utálni az Apple-t, egy azonban biztos. Az iPhone…

22 óra telt el azóta...