Gaming

A Nintendo hivatalosan bejelentette: készül a Switch utódja

2024.05.07. – A Nintendo sosem arról volt híres, hogy erős gépeket dobott piacra. A japán cégnek mindig is a felhasználói lehetőségek keringtek a szeme előtt, fittyet hányva a piaci viszonyokra. Valószínűleg balgaság is lett volna harmadik félként beszállni a Sony és a Microsoft mellé a konzolháborúba, ráadásul ez, ha az eladásokat nézzük, kifejezetten jó stratégiának bizonyult.

A Nintendo játékok zöme nem található meg más platformokon, míg az Xbox és PlayStation esetén két-három nagyobb exkluzív cím jelenik meg évente, minden más fedi egymást. Mario „otthona” viszont így a nagy konzolok mellé is befér a háztartásokba, le merem fogadni, hogy több olyan háztartás van, ahol megtalálható a Switch egy Xbox, vagy PlayStation mellett, mint olyan, ahol Xbox és PlayStation is pihen a tv mellett.

Jön az új generáció

Már jó ideje pletykálnak arról, hogy a Nintendo új konzolgenerációt tervez indítani, az egyébként még mindig kiválóan teljesítő Switch utódjaként. Sőt, egy ideig arról is cikkeztek, hogy különböző források úgy tudják, az új Nintendo masina jóval erősebb lesz, mint a Switch, így ezúttal akár „nagykonzolos” címek is megjelenhetnek majd rajta. S míg ez jól hangzik, hivatalos forrásból egészen eddig semmit sem lehetett erről a projektről hallani…

 

Most viszont hivatalosan a Nintendo törte meg a csendet, bejelentették, hogy bizony készül a Switch utódja, amit jó eséllyel még a mostani piaci évben be szeretnének mutatni. Ez nagy valószínűséggel valamikor ősszel lehet esedékes, azt ugyanis leszögezte a Nintendo, hogy még nem a következő Direct keretein belül lesz szó az új konzolról.

Jó ideje hallani már arról, hogy házon belül készül az új gép és akár már 2025-ben meg is jelenhet, s végre immáron hivatalos bizonyítékunk is van arra, hogy érdemes reménykedni. Egy biztos, ha tényleg jóval erősebb lesz az új gép, akkor a Pokémon fanok most biztosan dörzsölik a tenyerük, hiszen a Scarlet and Violet játékok kiválóak voltak, de annyira laggoltak, hogy sokan hátat is fordítottak nekik. Hátha az új konzol képes lesz Switch játékokat futtatni és végre lesz idejük a rajongóknak igazi valójában kipróbálni az aktuális Poké-generációt.

Ezt olvastad már?

Cloud

Korábbi cikkek

Eléggé belassulhatnak az SSD-k Windows 11 alatt, ha nem figyelsz

2024.05.07. - Talán nem árt óvatosnak lenni a Windows 11 hamarosan érkező nagy frissítése kapcsán,…

17 perc telt el azóta...

Pokoli meglepetés rajtot nyomott le a Hugo-díjas játék folytatása Steamen

Bódi Dániel 2024.05.07. - Nagyon úgy tűnik, hogy megismétli a Hugo-díjas elődje sikerét a Steamen…

34 perc telt el azóta...

Friss szivárgások a PS5 Pro-ról: király új funkciói lehetnek a GPU-nak

2024.05.07. - A PlayStation 5 erősebb változatáról már 2023-ban is sokat pletykáltak és spekuláltak, de…

2 óra telt el azóta...

Ilyen új jelölés érkezik Android rendszerre az adathalász appok ellen

Gábor János 2024.05.07. - A Google bevezet a Play Áruházban egy új jelölést, amit azokhoz…

3 óra telt el azóta...

Ismerős lehet a Resident Evil 9 terepe a Dead Island rajongóknak

2024.05.07. - A Resident Evil Village 2021-es megjelenése óta sok rajongói kérdés merül fel azzal kapcsolatban,…

4 óra telt el azóta...

Undorítóan király előzetesen a Mortal Kombatba érkező Hazafi

Gábor János 2024.05.07. - A Mortal Kombat 1 friss gameplay előzetese a hamarosan megjelenő új…

5 óra telt el azóta...