Tech/Tudomány

Íme a gamer PC, ami nem csak brutál erős, de még finom kávét is főz

2024.05.02. – Sosem kell félteni a PC-s felhasználókat, ha a kreativitásról van szó. Ahány gépház, annyi szokás, manapság szinte csak a képzelet szab határt annak, hogy milyen masinát épít valaki. Csupa fehér alkatrésszel szeretnéd felvértezni a géped? Nem probléma. Azt szeretnéd, hogy még a tápkábel is RGB színárban ússzon? Megoldható. Természetesen az extra kiegészítők borsos felárat tartogatnak. Arról nem is beszélve, hogy ez még mindig csak a készen megvásárolható komponensekre vonatkozik. Egyre többen próbálkoznak teljes átalakításokkal is, sőt, új funkciókkal felruházzák a számítógépeket.

A NerdForge YouTube csatorna tulajdonosai is valami hasonló tervet eszeltek ki a legújabb videójukban. A páros nem titkoltan él-hal a kávéért, így adta magát a dolog, hogy előbb-utóbb szenteljenek ennek egy külön projektet. A bemutatott konfiguráció bizony egy kávéfőző részleget is kapott, teljesen működő darálóval és egyéb huncutságokkal megfűszerezve. Ahogy azt illik, egy dedikált videó keretein be is mutatták az elkészült művet.

Nem csak kávéfőzésben erős a PC

A ház kiválasztására gondosan kellett ügyelni, hiszen ezúttal a nagy méret követelmény volt. A Corsair 1000D-re jutott a választás, melyet több szinten is át kellett alakítani. Szintén nem gyári állapotokban kerültek be a kávéfőző és kávédaráló berendezések. A legtöbb esetben a borítások teljesen lekerültek az eszközökről, hiszen valahogy meg kellett oldani, hogy elférjenek az alaplap, videokártya és a többi komponens mellé a gépbe. Ezek mellett pedig két cél lebegett az alkotók előtt: legyen eléggé erős a PC, illetve egyetlen egy gombnyomással csináljon is meg mindent. A második célban egy vezérelhető, Arduino áramkör segítette a modderek munkáját.

Kinek kell ezek után olyan PC, amiben nincs kávéfőző?

A PC erejét sem érheti szó, hiszen egy Intel Core i7-14700K és RTX 4070 Ti SUPER párosa teljesít szolgálatot a masinában. Ennek megfelelően tartalomgyártásra és játékra is kiváló lehet. Néhány probléma azonban felmerült az átalakítást követően. Egyrészt a főzés hatására a páratartalom ijesztően nagy lehet a házon belül, mely hosszú távon akár károsíthatja a komponenseneket is. Másrészt a ventilátorok által keringetett porszemek és porcicák akár a kávéba is belekerülhetnek, amely szintén nem túl kellemes adalékjai a reggeli itókának. Ennek ellenére egy zseniális masináról beszélhetünk, azt el kell ismerni.

Forrás: PCFórum

Ezt olvastad már?

Arpi

Korábbi cikkek

Itt a Loaded Resurgence, ezeket a Warzone módokat hozta el a Reloaded

2024.05.01. – Április harmadikán hivatalosan is elstartolt a Warzone és a Modern Warfare III harmadik,…

14 óra telt el azóta...

Élesedett a Counter-Strike 2 új védelme, százasával hullanak a csalók

2024.05.01. – A Counter-Strike 2 neve az elmúlt időszakban nem csak pozitív színben tűnt fel…

14 óra telt el azóta...

Megérkezett az AMD új processzora, de messziről el kell kerülnöd

2024.05.01. – Az AMD mérnökei az elmúlt időszakban nem pihentek. Érezhetően a processzoros részleg kap…

15 óra telt el azóta...

Közel 25 fegyvert érintenek a Warzone Season 3 Reloaded nerfek, buffok

2024.05.01. – A Warzone játékosok közel egy hónapja élvezhették már a Modern Warfare III és Warzone Season…

17 óra telt el azóta...

Gigabemutatókkal készül a Microsoft az év legfontosabb Xbox-eseményére

Bódi Dániel 2024.05.01. - Érdemes lesz vastagon a naptárba vésni a június 9-ét! A Microsoft…

17 óra telt el azóta...

5 újdonság mellett az Xbox valaha volt legszebb játéka is bekerül a Game Passba

2024.05.01. - Bár az Xbox konzolokra egyre kevesebb az igény és az érdeklődés, a Microsoft…

18 óra telt el azóta...