Tech/Tudomány

Ritkán vehetsz ilyen jó áron 144 Hz-es gamer monitort, de nem árt sietned

2024.04.23. – Az elmúlt években minden máshoz hasonlóan a gamer monitorok piaca is átrendeződött. Míg korábban a magasabb képfrissítésű modelleket csak a felsőbb árszegmensben találtuk meg, addig manapság már jóval barátibb árcédulákat is leolvashatunk. 2024-ben már nem úri huncutság sem a 144-180 Hz közötti képfrissítés, sem az IPS/VA panel. A felbontásokat illetően továbbra is az 1080p viszi a prímet, ez kiderül az áprilisi Steam statisztikákból is. Az alsó vagy középkategóriás gépek tulajdonosainak szintén efelé érdemes keresgélni, hiszen ezt jóval könnyebb meghajtani egy gyengébb VGA segítségével is.

Éppen ezért lehet érdemes figyelgetni az éppen aktuális akciókat. Egy-egy megfelelő pillanatban ma már 60, 55 ezer forint alatt is találkozhatunk 144 Hz-es monitorokkal, melyek IPS panelt használnak. Remek opció lehet a VA is sokak számára, bizonyos szituációkban még jobb is, ám a felhasználók jelentős része némi utánhúzást (ghosting) tapasztal azokkal a panelekkel. Az IPS köztes megoldás lehet, hiszen bár nem rendelkezik olyan kontraszttal és feketékkel, mint a VA, a TN-hez képest szebb. Mindeközben pedig az utánhúzástól sem kell félnie senkinek. Ezúttal pedig a lélektani 50 ezer forintos határt is sikerült ledönteni.

50 ezer forint alatt vihető az MSI gamer monitora

MSI gamer monitor

Az MSI G2412F mindent tud, amit ebben a kategóriában illik tudni. A felbontás a fentebb említett 1080×1920, azaz Full HD.  A számozásból hamar kiderülhet, hogy 24 inch képátlóról beszélhetünk, mely kellemes párosítás. A 144 Hz természetesen biztosított, sőt, ha szeretnénk akkor akár 180 Hz-ig is elmehetünk, de az IPS panelről sem kell lemondani. A 300 cd/m2 fényerő pedig szintén kimagaslik a 250-es átlagokból. Akkor sem kell aggódni, ha olyan címmel játszanál, mely nem tud ennyi FPS-t kisajtolni magából, hiszen a FreeSync opció pillanatok alatt besegít majd. A csatlakozók terén sem válogatós a monitor, hiszen DisplayPort és HDMI csatlakozókkal is rendelkezik. A garancia pedig az olcsó árcédula ellenére is 36 hónap, azaz 3 év.

Az Emag kínálatában már 50 ezer forint alatt, egészen pontosan 49.990 forintért megvásárolható a monitor. >IDE< kattintva el is éred a termék oldalát.

FONTOS: A bejegyzésben szereplő akció a megjelenést megelőző napokban, órákban aktív volt, ám a megjelenést követően már akár perceken, órákon belül is megszűnhet. Előfordulhat azonban, hogy csak ideiglenes készlethiányról beszélhetünk, érdemes lehet később is ránézni az Emag oldalára. Arra is figyelj, hogy csak Emag forgalmazású terméket vegyél, erre a „Forgalmazza a(z) Emag” sor utal a Kosárba gomb felett. 

Ezt olvastad már?

 

Arpi

Korábbi cikkek

Megszólalt a Counter-Strike 2 csalás fejlesztője: ennyire szomorú a helyzet

2024.04.23. – A Valve hiába próbálkozik a VAC Live felélesztésével, a Counter-Strike 2 továbbra is…

18 perc telt el azóta...

Hazánkba is megérkezik az AMD két új, látszólag értelmetlen processzora

2024.04.23. -  Az AMD 2022 őszén leplezte le a Ryzen 7000-es szériát. Az immáron Zen…

33 perc telt el azóta...

Még VPN sem kell: így jutnak könnyebb lobby-hoz a Warzone játékosok

2024.04.23. – A Warzone és Modern Warfare III meccsek összetétele mögött bizony komoly algoritmus áll.…

49 perc telt el azóta...

Tiltólistára rakhatjuk az agyérgörcsöt okozó Fortnite emote-okat

Bódi Dániel 2023.04.23. - Az online multiplayer játékok szerves része az ellenfél idegesítése. Ha ez…

2 óra telt el azóta...

Forradalmi új funkciót kaphat a PS5 haptikus kontrollere

Bódi Dániel 2023.04.23. - Bár a Sony néhány éve forradalmat ígért a vadiúj, haptikus visszacsatolással…

3 óra telt el azóta...

Már kapható az új, USB-C-s Razer Kishi Ultra kontroller

2024.04.23. - Már rég elmúlt az a kor, amikor a mobilkészülékeinken maximum Space Impactet, vagy…

3 óra telt el azóta...