A Counter-Strike 2 rengeteg fura hibajelenséget hozott magával. Ezúttal az in-game voice, azaz a beszélgetés okozhat problémákat.

2024.03.13. – A Counter-Strike 2 lassan egy éves lesz, ám még mindig tud meglepetést okozni. A játékosok a mai napig fedeznek fel hibajelenségeket, ám szerencsére az esetek nagy részében erre megoldást is tudnak találni. A Valve az elmúlt hónapok során rengeteg frissítést szállított a játékhoz, ám a teljesítményproblémák még mindig mindennaposak. Sok esetben előfordul, hogy high-end gépekből sem sikerült kisajtolni megfelelő számú FPS-t, ahogy az sem ritka, hogy például scope-olás közben szalad bele valaki némi FPS dropba.

Természetesen a fejlesztők dolga sem könnyű, hiszen a konzoloktól eltérően PC-n több ezer konfigurációval is szembe találhatja magát egy-egy játék. Ez a Counter-Strike 2 esetében sincs másképp, hiába teszteli a Valve a saját gépein az éppen aktuális verziót, ha egy-egy alkatrész vagy épp driver a tudtukon kívül beleszólhat a játék működésébe. A február elején bemutatott, sokkal személyre szabhatóbb matricaelhelyezést az első 1-2 napban például nem is oldották meg jól az AMD kártyák. Úgy tűnik azonban, hogy a VOIP, azaz in-game használatos hangkommunikáció sem teljesen hibátlan.

Ezt a beállítást állítsd át, ha beszéd közben fagy a Counter-Strike 2

PTT Causes Lag/Stutter, Streamline causes terrible voice quality
byu/CamaroKidz28 inGlobalOffensive

Az elmúlt időszakban egyre több játékos panaszkodott arra a közösségi oldalakon, hogy in-game kommunikáció közben akadásokat, lag(g)ot tapasztalnak. Természetesen baráti társaságban ott van erre alternatívaként a Discord vagy épp a TeamSpeak, ám Premier meccseken vagy FaceIT-en sokszor nincs meg a teljes, ötfős csapat. A kommunikáció pedig elengedhetetlen kulcsa a győzelemnek, ezért nem igazán opció a mellőzése.

A kritikus Counter-Strike 2 beállítás

A kritikus Counter-Strike 2 beállítás

Nem beszélhetünk teljesen új problémáról, hiszen már 2023 szeptemberében is sok felhasználónak okozott fejfájást. Nem is biztos, hogy klasszikus értelemben vett hibának tekinthető, sokkal inkább egy-egy hardver lehet extrán érzékeny a beállításra. Ha beszéd közben FPS dropokat, akadozást tapasztalsz Counter-Strike 2-ben, akkor a játék hangbeállításai alatt a Streamlined Push To Talk opciót kell átbillentened. Ha jelenleg YES állásban van, akkor NO-ra, ha NO beállításon van, akkor értelemszerűen YES-re. A hozzászólások alapján egyből megoldja a problémákat ez a lépés, így mindenképp megérhet egy próbát.

Ezt láttad már?

Idióta vagy zseniális? – Sufnituning level over 9999, avagy hobbibarkácsok gamer székei

 

×