Tech/Tudomány

Mire képes a Rabbit R1, a CES egyik legfelkapottabb újdonsága?

2024.01.12. – A CES 2024 egy hatalmas technológiai expó, ami a héten gőzerővel zajlik. Olyan nagy vállalatok, mint a Sony, az Intel, vagy éppen az MSI is tartott bemutatót. A január 9-től egészen január 12-ig tartó esemény telis tele volt érdekes bejelentéssel. Ilyen volt az a kézi gaming PC például, amit az MSI dob majd piacra és a Steam Deckkel és a ROG Ally-jal tervez versenybe szállni. De szó volt egyéb hiánypótlónak is csúfolható kütyü megjelenéséről is. Elindult egy Kickstarter kampány, aminek támogatásával egy AI-vezérelt kiskedvenc-ajtót vásárolhatunk magunknak. Az ajtó egy kamerán keresztül nézi majd kisállatunkat és mérlegel, hogy beengedheti-e a házunkba. Ha cicánk van és egy döglött állatot szeretne a szájában behozni, az ajtó kizárja a kedvencet.

Aztán ott van a Rabbit nevű startup, ami az egyik legnépszerűbb standot tudhatta magáénak a CES-en. A Rabbit R1 nevű eszközből 24 óra alatt több mint 10 ezer példányt sikerült értékesíteni.

Na, de mit is fog tudni ez a sokak érdeklődését felkeltő eszköz?

Zsebasszisztens, mindenkinek

A Rabbit R1 lényegében egy mesterséges intelligencia által vezérelt asszisztens a mindennapokhoz. Úgy kell elképzelni, mint egy Amazon Alexát, csak képernyővel ellátva, a zsebünkben. A Rabbit R1 egy Rabbit OS elnevezésű saját operációs rendszerrel működik. A kütyü célja pedig, hogy mindent el tudjunk végezni egyetlen helyen. Legyen szó bevásárlásról, e-mail írásról, hívásokról, vagy üzenetírásról, a Rabbit R1 mindent el fog tudni nekünk intézni. Nem kell előretelepíteni a megfelelő appokat, elég ha azok valamelyik eszközünkön már fel vannak telepítve. Az R1 ezeket fogja alkalmazni akkor, ha valami ilyesmire kérjük meg. Nagyon leegyszerűsítve a dolgot: a Rabbit R1 voltaképpen a felhasználó helyett „pörgeti” az alkalmazásokat, láthatatlanul, észrevétlenül, de hatásosan.

 

A Rabbit működtetéséhez nincs szükség a fejlesztők győzködésére, sem arra, hogy támogassák az eszközt. A cég ugyanis úgy képezte ki a modelljét, hogy az kapcsolatba lépjen a különböző, már meglévő szolgáltatásokkal. Lényegében megtanították a modellnek, hogyan használják az egyes szolgáltatásokat az emberek, így az utánozni tudja azt. – írja a HVG.

Emellett kapott egy olyan módozatot is az eszköz, ami lehetővé teszi számunkra, hogy új dolgokat tanítsunk meg neki. Vagyis nem kell attól félni, hogy valami újdonság jelent meg, amihez eredetileg nem ért a Rabbit R1.

Ami érdekes, hogy figyelembe véve a komplexitását, egészen jó áron kínálták a készítők. A Rabbit R1 körülbelül 70 ezer forintos árcédulát kapott. Ebből az első 10 ezer darabos készletet szinte azonnal el is kapkodták az emberek. A következő hullámot tavaszra tervezik, az előrendelés már el is indult!

Ezt olvastad már?

Cloud

Korábbi cikkek

Itt a vége – Európa-szerte eltűnnek a boltokból a lemezes Xbox-játékok

Bódi Dániel 2024.02.01. - Nincs új a nap alatt: tovább döglődik a fizikai játékterjesztés. Tudtuk…

6 óra telt el azóta...

Tovább fejlődik az iPhone-ok egyik legrégebbi, gyári alkalmazása

2024.02.01. - Az Apple január utolsó napjaiban adta ki az iOS 17.4 bétáját. Az iOS…

8 óra telt el azóta...

Ha bírod a rettegést, ezt a 10 horrorfilmet semmiképp se hagyd ki 2024-ben

Az elmúlt években másodvirágzásnak indultak a horrorfilmek, köztük is élen a slasherekkel és a pszichológiai…

8 óra telt el azóta...

Új pálya, RANKED mód és még kard is – Ezt hozza el a Warzone Season 2

2024.02.01. - Ahogy arra számítani lehetett, a Call of Duty fejlesztői február első napján leleplezték…

8 óra telt el azóta...

Több szinten is hibás a Counter-Strike 2 füstje – Reprodukálható a bug

2024.02.01. - Nem is olyan rég kerültek ismét reflektorfénybe a Counter-Strike 2 gránátok. Január utolsó…

8 óra telt el azóta...

Hazánkba is megérkezett az AMD új gamer CPU-ja, nem csak az USA-ba

2024.02.01. – Az AMD 2022 márciusában jelentette be az első, X3D végű processzorát. Ez még…

9 óra telt el azóta...