Az Activision szeptemberben tesztelés alá vetette a Call of Duty legújabb védelmét. Nem csak a csalókra összpontosítanak, hanem a toxikus játékosokra is.

2023.11.12.- A multiplayer játékokban két igazán negatív dologgal találkozhatunk. Az első kategória a csalók, csalások témaköre, mely elkerülhetetlen tényezője az online világnak. A másik nagy csoportot pedig a toxikus játékosok adják, melyek szintén hasonló eredménnyel tehetik tönkre a többiek meccseit. Mindkét tábort igyekszik szűrni a Call of Duty fejlesztői gárdája, ám úgy tűnik, hogy néhány napja ebben már extra segítségük is van.

Megérkezett Call of Duty: Modern Warfare III AI szűrője

A ToxMod nevet viselő megoldás igyekszik majd minél jobb aránnyal szűrni a toxikus játékosokat. A legmodernebb tanulási technikák segítségével a szoftver képes lesz arra, hogy felismerjen olyan témákat, melyekre egyáltalán nincs szükség a játékban. Ide sorolhatjuk a rasszizmust és szexizmust is, de gyakorlatilag bármilyen témakört kiszúr majd a mesterséges intelligencia. A megoldás  kőkemény tesztelési fázison van túl. Észak-Amerikában már szeptember óta aktív a megoldás a Modern Warfare II és Warzone címekben. Ahogy az várható volt, a Modern Warfare III megjelenése után globálisan is elstartolt.

Modern Warfare III

A ToxMod minden olyan kifejezést, megszólalt megjelöl, melyet valamilyen szinten problémásnak ítél meg. Erről készít egy jelentést, melyet jelenleg egy alkalmazottnak manuálisan is meg kell tekintenie. Az így kapott visszajelzésekből a szoftver szintén tanul, miközben a téves kitiltásoktól sem kell félnie a Warzone és Modern Warfare II, Modern Warfare III játékosoknak. Első körben csak angol nyelven ért majd az AI, ám a fejlesztők ígérete alapján további nyelvek támogatása is tervben van. Egyelőre nem ismert, hogy milyen szankciókkal „jutalmazza” majd a Call of Duty fejlesztői gárdája az ilyen kihágásokat, ám szélsőséges esetben akár végleges kitiltásra is érdemes lehet felkészülni. Az Activision nem véletlenül áldoz ennyi pénz és erőforrást a témába. A Call of Duty kifejezetten híres arról, hogy toxikus játékosok lövöldöznek a szerverein.

Kissé bugos a Modern Warfare 3 – Most csak ezt a kettőt javították

×