Call of Duty

Pisztolyból SMG?! – Így működik a Modern Warfare III új rendszere

2023.10.03. – A Call of Duty fejlesztői már javában a Next eseményre készülnek. Az eventtel szerdán jobban is megismerkedhetünk, ám nem titok, hogy az év legnagyobb COD rendezvénye lesz majd, ami a tartalmat illeti. A hétvégén elstartol a Modern Warfare III bétája, így az újdonságokat csütörtök este már le is leplezik az Activision munkatársai. Négy kategóriát érintenek majd a konferencián. A Warzone, a MW III multiplayer és zombi módjai mellett a Warzone Mobile sem marad ki a buliból. Gameplayek, fejlesztői kiegészítések és tengernyi kép, videó várja majd a streamre tévedőket.

Azt hihettük, hogy addig nem is nagyon tudnak meglepni minket a Call of Duty fejlesztői. Ennél nem is tévedhettünk volna nagyobbat, már hétfő este meg is érkezett egy újabb blogbejegyzés. Ezúttal a Modern Warfare III Gunsmith rendszere és annak újításai kerültek terítékre. Természetesen később ezt is kifejtik majd jobban, ám egy kis kedvcsinálónak nem volt rossz. A játékosok talán még sosem formálhatták ilyen szabadon a Call of Duty-ban található fegyverarzenált.

Így működik majd a Modern Warfare III új, Aftermarket Parts rendszere

A Modern Warfare II a Weapon Tuning lehetőségét hozta el, ám az idei cím még ennél is tovább lépne. Az újdonság az Aftermarket Parts nevet viseli majd, melynek része lesz a Conversion Kits névre hallgató fejlesztés is. A programozók olyan szabadságot adnak a játékosok kezébe, mellyel a jól ismert fegyvereknek is új karakterisztikák adhatnak, még színesebbé téve a játékot. Néhány példát fel is soroltak.

A Gunsmith felület nem változik radikálisan, a régi motorosok is könnyedén elnavigálhatnak benne. Továbbra is Weapon XP segítségével oldhatjuk fel az egyes kiegészítőket, ahogy a Weapon Platform is szerves része marad a játéknak. A fegyverek kimaxolása után azonban indulhat a móka. A játékosok a felszintezett fegyvereket teljes mértékben átalakíthatják a küldetésekkel megszerzett Conversion Kitek segítségével. Ennek az átalakításnak köszönhetően akár olyan kiegészítők is felkerülhetnek majd az „új” fegyverre, melyet korábban nem szerelhettünk fel rá. Gyakorlatilag SMG-t varázsolhatunk egy pisztolyból, vagy egy LMG-t formálhatunk AR-ré.

Nézzünk is egy példát

Szerencsére a fejlesztők több példával demonstrálták is, hogy mire lesz képes ez a rendszer. Ami igazán látványos lehet, az a Renetti pisztoly átalakulása.

Modern Warfare III – Renetti pisztoly

A Renetti pisztoly kimaxolása után megnyílik egy küldetés, mellyel feloldhatóak az Aftermarket kiegészítők. Ez minden fegyvernél más lesz majd, ebben az esetben 30 ölést kell szerezniük a játékosoknak 5 felszerelt attachmenttel. A Conversion Kit feloldása után azonban egy teljesen új fegyvert köszönthetünk.

Így lesz a pisztolyból SMG

A 3D elemeknek hála a Conversion Kit teljesen automata SMG-t varázsol a pisztolyból, mely jól látható az utolsó képen is. A fegyver karakterisztikája és statisztikája teljesen átalakul, tényleg egy másik játékszert kapunk a kezünkbe. Természetesen Warzone-ba is integrálódik majd ez a megoldás. A fenti screenshotok azt is elárulták, hogy valóban megérkeznek a részletes fegyverstatisztikák a játék menüjébe, így bizony többé nem kell adatbányászással tölteni a Modern Warfare III frissítések első napjait. A fentieken kívül természetesen más típusú átalakítások is érkeznek, ám a fejlesztők sem szerettek volna mindent ellőni a Next esemény előtt.

Forrás: COD Blog

Arpi

Korábbi cikkek

Brad Pittel készül Quentin Tarantino utolsó filmje – ezt tudjuk eddig

Gábor János 2024.02.01. - A filmes hírek egyik atombombáját a Deadline dobta le, aztán az…

50 perc telt el azóta...

Nem működnek a dolgok Windows 10-en? Nem nálad van a hiba

2024.02.02. - Tudom, hogy még mindig nagyon sokan használnak Windows 10-et, de a Microsoft a…

2 óra telt el azóta...

Erotikus 18+ animehorror lesz az Epic Games következő ajándéka

Gábor János 2024.02.01. - Végre ismét két ajándékot vág hozzád az Epic Games Store. A…

2 óra telt el azóta...

Itt a vége – Európa-szerte eltűnnek a boltokból a lemezes Xbox-játékok

Bódi Dániel 2024.02.01. - Nincs új a nap alatt: tovább döglődik a fizikai játékterjesztés. Tudtuk…

14 óra telt el azóta...

Tovább fejlődik az iPhone-ok egyik legrégebbi, gyári alkalmazása

2024.02.01. - Az Apple január utolsó napjaiban adta ki az iOS 17.4 bétáját. Az iOS…

16 óra telt el azóta...

Ha bírod a rettegést, ezt a 10 horrorfilmet semmiképp se hagyd ki 2024-ben

Az elmúlt években másodvirágzásnak indultak a horrorfilmek, köztük is élen a slasherekkel és a pszichológiai…

16 óra telt el azóta...