Az iPhone 15 ugyan még csak pár napja lett bemutatva, máris úgy tűnik, hogy kezdi átformálni a világot maga körül. Ebben bízik az Apple is.

2023.09.18. – Az Apple két nagy eseményt rendez évente. Az egyik a fejlesztői WWDC, ahol inkább a szoftveres oldal újdonságait mutatja be az óriáscég. A másik pedig a szeptemberben, néha októberben megrendezett őszi Keynote, ahol az új iPhone készülékeké a főszerep, de ekkor debütálnak az új Apple Watch verziók is. Magyar idő szerint szeptember 12-én, 19:00 óra környékén kezdődött a Wonderlust fantáziacímet viselő esemény, ahol az Apple bemutatta a legújabb készülékeit. Az elkövetkezendő napokban, hetekben bizonyára több, részletesebb információt is megtudhatunk majd az újoncokkal kapcsolatban, ám a cég nem finomkodott az információk átadásában most sem.

Ahogy azt sejteni lehetett, az Apple ismét négy készüléket leplezett le. Ezeket érdemes két részre bontanunk. Az iPhone 15 és 15 Plus csak méretben térnek el egymástól, míg a 15 Pro és Pro Max esetében már más különbségek is tapasztalhatók. Egy valami azonos, az USB-C csatlakozó debütálása. Hosszú idő után az almás cég elbúcsúzik a saját, Lightning portjától.

 

Az iPhone 15 Pro Max egy ötszörös optikai zoommal felvértezett periszkóp lencsét is kapott. Az USB 3 támogatásuknak köszönhetően 10 Gbps sebességet elérhetünk kábelen, míg a sima 15 készülékeken a Lightning szintjét hozza csak az USB-C csatlakozó. A hardveres Ray Tracing is megérkezett az Apple készülékeire, a játékélmény ismét szintet léphet majd. A Division Resurgence és az Assassin’s Creed Mirage is debütál az iPhone készülékeken az elkövetkezendő hónapokban. Az iPhone 15 Pro készülékek Spatial, azaz 3D videókat is készíthetnek, ebben az esetben a háromból két kamera dolgozik majd rögzítés közben.

Játékkonzol a zsebünkben

Ugyan a Nintendo tett eddig is arról, hogy akár útközben is játszhassunk, rajtuk kívül nem nagyon kaptunk hasonlót a PSP óta más fejlesztőktől. Most, hogy az iPhone szignifikánsan erősebb lesz, mint bármi, amit korábban okostelefontól tapasztalhattunk, az Apple új horizontokról beszél.

Az amerikai IGN Jeremy Sandellel készített interjújából kiderült, hogy a cupertinóiak akár még a konzolokkal is versenybe szállhatnak a jövőben. Sandel elmondta, hogy még akár DualSense kontrollert is csatlakoztathatunk majd natívan az iPhone 15-höz. Így nem kell majd az érintőképernyővel bajlódni. (A Death Stranding például egyenesen kontrollerekkel ad majd csak ideális élményt, ugyanis Kojima ragaszkodott ehhez.)

iphone

Egyébként arról, hogy mennyire akarnak versenybe szállni a Microsofttal, Sonyval, vagy éppen a Nintendóval a jövőben, Sandal csak annyit mondott, hogy számukra a játékcímek és a lehetőségek a fontosak, nem a piaci verseny. Azt szeretnék elérni, hogy a mindennapi „készlet” ott lehessen mindenkinek a zsebében. Ha kamerára van szükség, internetezésre, e-mailezésre, vágásra, fénykép szerkesztésre, vagy éppen játszanánk a konzolunkon, akkor elég legyen csak az iPhoneunkhoz nyúlni.

Jeremy Sandal bizakodó volt az akkumulátor kapcsán is, úgy véli, sikerült megtalálniuk a teljesítmény és az üzemidő közötti aranyközéputat.

Ezt olvastad már?

Teljesen INGYEN kipróbálhatod október egyik legizgalmasabb játékát

×