Frank Drebin ~ alias Leslie Nielsen most már Detroin utcáin próbál rendet vágni az elszabadult, öntudatra ébredt androidok között.

2022. 08. 20. – Nem nagyon vagyok hajlandó vitát nyitni arról, hogy minden idők egyik, ha nem a legjobb komikusa volt Leslie Nielsen, mert ez akkor is úgy lenne, ha nem. A színész fiatalkorában meglepően sármosnak számított, így elég sok produkcióban szerepet kapott, bár az áttörés idősebb korára, a vígjátékok felé való nyitást követően jött meg.

Az 1980-as Airplane! máig az egyik legjobbnak tartott vígjáték, amiben Nielsen végre megcsillogtathatta komikus énjét is, ami konkrétan egy kifejezetten rá szabott filmtrilógiát okozott. A debil rendőr, Frank Drebin a színész legismertebb karaktere, ami annyira ráégett, hogy tulajdonképpen majd minden későbbi szerepében ezt, vagy egy ehhez nagyon hasonló figurát hozott.

Hogy ez pontosan miként is jön össze a címben szereplő Detroit: Become Humannal? – kérded.

Nos, azt jó lenne megtudni, mert én sem tudom rá a választ. Az viszont biztos, hogy a eli_handle_b nevű roppant kreatív youtubernek ez teljesen egyértelmű, de legalábbis tudja rá a választ, ugyanis elkészítette a két, egymástól óriási távolságokra lévő produktum „mashupját„.

Ennek köszönhetően Frank Detroit jövőbeli, androidokkal teli utcáin kóvályog, valószínűleg maga sem nagyon tudván, hogy épp mit is csinál. De pont ezért is imádjuk annyira Drebint, na meg a zseniális mondatai miatt, amikből a Csupasz pisztoly Detroitban-ban is bőven jutott. Arra viszont készülj fel, hogy oldalt, előre, hanyatt vágod magad a röhögéstől.

 

Ezt láttad már?

Ki púzott és élvezett el először filmvásznon? – 7 megbotránkoztató elsők filmekben

 

×