Ezen a héten sem maradunk ingyenesen elérhető játékok nélkül a Steamen.

2023.07.23. – Megszokhattuk már, hogy ha ingyen játékokról van szó, PC-n, akkor általában az Epic boltja felé kell vennünk az irányt. Az utóbbi időben azonban igen masszív mennyiségű és kifejezetten jó szórakozást nyújtó játékra csaphattunk le teljesen egyetlen peták kifizetése nélkül a Steamen, köszönhetően azoknak a fejlesztőknek és kiadóknak, akik úgy döntenek, hogy a kisebb-nagyobb játékaikat gálánsan ajándékul adják.

Ez lista pedig rendszeresen bővülget, melyeket alkalomadtán próbálunk néhány nagyobb csokorba szedni: legutóbb például 46 igazán szórakoztató ingyenesen elérhető címet, előtte pedig 94 remek játékot gyűjtöttünk össze. Ezt bővíthetjük most 7 újabb remek és kifejezetten szórakoztató alkotással:

  • Legend of Edda: Pegasus – egy görög mitologikus mmorpg, amiben az istenek és a titánok oldalán kalandozhatunk egy egészen színes-szagos világban. Többedmagunkkal is belevághatunk a kalandokba, ha pedig elég prók vagyunk, akkor más játékosok ellen is tesztelhetjük az isteni képességeinket.
  • Sefirot Shards – egy gyűjtögetős kártyajáték-alapú körökre-osztott taktikai RPG, amiben a legfőbb feladatunk rommá verni az ellenfelek pakliját. Na meg felfedezni Sefirot sötét, de magával ragadó fantasy világát.
  • Eternal Return – egy meglepően újszerű és egyedi battle royale, ami a legsikeresebb címekkel ellentétben tényleg nagyon sok újítást hoz a műfajba. A játék eddig korai hozzáférésben volt elérhető, július 20-án viszont megkapta végre az 1.0-ás verziószámot. Itt viszont még nincs megállj, az Eternal Return jó kompetitív multis címként folyamatosan új tartalmakkal fog bővülni.
  • ASURA – egy anime-szerű 2D pixelgrafikás mmo, amit a Debuz fejlesztői több mint 15 éven keresztül fejlesztettek – és fejlesztenek tovább. Bár még mindig korai hozzáférésű, de már így is irgalmatlanul sok tartalom akad benne, amit PC-n és mobilon egyaránt (akár ugrálva a platformok között) felfedezhetünk.
  • Kebab Simulator: Prologue – pontosan az, aminek a címe alapján hangzik. Egy kebabozót kell felfuttatnunk a főzéstől kezdve az összes kulimunkával együtt. Takarítás, tatarozás, berendezés, na meg az egész menedzselése a mi vállunkat nyomja.
  • Space Expedition – egy egyszerűnek tűnő, valójában viszont egyáltalán nem könnyű platformer kalandjáték, amiben egy remekül megrajzolt művészi sci-fi világban kell félelmet nem ismerve felfedeznünk mindent, amit csak tudunk. De érdemes vigyázni, mert az űr mélye sosem látott veszélyeket rejteget.
  • Dreamkeeper – egy könnyed, de kifejezetten kellemes külcsínnel bíró shoot’em up, amiben egy pillecukorhőssel kell őriznünk egy Ava nevű lány álmát a rémálmoktól. A dolgunk viszont egyáltalán nem könnyű, hiszen az új képességeink birtokában hiába leszünk egyre erősebbek, a lidércnyomások is egyre komolyabb erőkkel ostromolják az álmodót.

Mindezek mellett nem érdemes lemaradni a Steam egy héttel ezelőtti ingyenes játékairól sem, melyek között ugyancsak több kiváló szórakozással kecsegtető alkotást találhatunk:

Akciófigyelő | 9 remek és szórakoztató játék INGYENES a Steamen

Ezt is érdemes elolvasnod:

Régebbi kártyákon is működik – Így kapcsold be az Nvidia beépített FPS boosterét

×