Egyre több Call of Duty játékos törli a Modern Warfare 2-t és a Warzone 2-t, miután nem értenek egyet az Activision döntésével Nickmercs kapcsán.

Ahogy arról mi is beszámoltunk tegnap, az Activision válaszul egy NICKMERCS tweetre, eltávolította az ismert CoD streamer skin-csomagját a Call of Duty játékokból, csupán néhány héttel azután, hogy bekerült. Nickmercs sajnos olyan kijelentést tett, amivel az Activision nem értett egyet, egyes játékosok azonban pont az Activision döntése miatt tettek drasztikus lépést.

A tartalomgyártó egyébként azt mondta, a „gyerekeknek az iskolában nem kéne LMBTQIA+ témákról beszélni”, ezt az álláspontot pedig egy stream alkalmával is megerősítette. Erre reagálva a Call of Duty eltávolította a NICKMERCS bundle-t a MW2-ből és a Warzone 2-ből.

Mindez felháborított néhány CoD-játékost, akik tiltakozásul a játék uninstallálásával állnak ki Nickmercs mellett.

Elindult már a neten a #IStandWithNICKMERCS hashtag is, a Call of Duty playerek pedig az Activision elleni tiltakozásul sorra törlik a játékot. A tiltakozás során a játékosok és a streamerek egyaránt kiálltak a Call of Duty kiadója ellen.

Az MFAM-rajongó és streamer, RICKMA azt írta: „Ezzel töröltem az összes Activision & Call of Duty játékot. #MFAM #IStandWithNickmercs”.

A Counter-Strike streamer, m0E pedig azt: „ezt nem hiszem el. Soha többé nem játszom cod-ot. b*****k meg!”.

„NICKMERCS mellett állok. Hagyjátok békén a gyerekeinket! Ez a cancel culture kezd kicsúszni a kezünkből!!! De amikor egy videojáték-fejlesztő úgy dönt, hogy politikai oldalra áll, ahelyett, hogy a játékot javítaná, akkor ez nem helyes!”

Az ilyen és ehhez hasonló bejelentéseket lehetne szépen napestig sorolni. Persze vannak olyan játékosok és streamerek is akik kiállnak az Activision döntése mellett.

A Nickmercs Operator Bundle május 31-én került be a Call of Duty-ba, 2400 COD pontért. Jelenleg nem tudni, hogy a csomagot megvett játékosok visszakapják-e a pénzüket az eltávolítás után. Általában a bundle-k és a CoD Pontok nem téríthetők vissza, de ez egy egyedi helyzet.

Borítókép: Activision

Ezt láttad már?

Animések figyelem! – Előrendelhető a Manga és az Anime kézikönyve

 

×