A streamerről készült Call of Duty csomagot az Activision már eltávolította, mivel a tartalomgyártó ellentmondásos kijelentést tett a közösségi médiában.

Furcsa dolog történt a Call of Duty világában a napokban. Nem sokkal azután, hogy a közkedvelt streamer, NICKMERCS alapján friss skincsomag került a játékba, már el is távolították azt. Ennek oka, hogy június 8-án tömegek haragját váltotta ki a tartalomgyártó, amikor ellentmondásos kijelentést osztott meg a Pride hónapról. Miután azt állította, hogy a gyerekeket „békén kellene hagyni” az iskolákban, és nem kellene őket LMBTQIA+ témákról oktatni, a streamer egy gyűlölet-hullám közepette került a középpontba.

Másnap reggel a tartalomkészítő bejelentkezett a Twitch-en, és kiállt a megjegyzése mellett, biztosítva, hogy „nem akart senkit felzaklatni”, de megismételte, hogy szerinte az iskola nem „az a hely, ahol ilyen dolgokról kell beszélni”.

Alig néhány órával a stream után az Activision is állást foglalt az ügyben. Hetekkel azután, hogy megérkezett NICKMERCS csomagja a CoD áruházba, már el is eltávolították.

„A közelmúlt eseményei miatt eltávolítottuk a NICKMERCS Operator bundle-t a Modern Warfare 2 és Warzone 2 áruházból. Arra összpontosítunk, hogy megünnepeljük a Pride-ot a munkatársainkkal és a közösségünkkel” – erősítette meg az Activision.

 

Egyelőre nem tudni, hogy ez egy ideiglenes vagy végleges döntés az Activision részéről. Ahogy azt sem lehet tudni, hogy mi lesz azokkal, akik már megvették a csomagot. Te mit gondolsz az ügyről?

Ezt láttad már?

Szokott csípni-fájni a szemed játék közben? – Ez okozza és ezt teheted ellene

 

×