Könnyen meglehet, hogy az alig pár tucat fejlesztővel dolgozó ukrán indie stúdió szállítja az utóbbi idők legszebb FPS-játékát.

Bizonyára sosem hallottál még a Guild of Guardians, a Nile Valley, a MetaPopit, a Fish Rival, a Bigfoot, a Century Siege, a Hero Ring, vagy a Dwarwen Gems című játékokról, ahogyan az ezeket fejlesztő ukrán székhelyű Stepico Games neve sem nagyon csenghet ismerősen.

De ez nem a te hibád. A néhány tízfős fejlesztőcsapat eddig ugyanis inkább rétegjátékokat készített, és a nagyobb, grandiózusabb játékokat meghagyta a nálánál nagyobb ukrán stúdióknak. Most azonban nem egyszerűen előlépnek a nagyok árnyékából, hanem valósággal kirobbannak, és egy egészen lehengerlő látványvilággal operáló, teljesen egyedi és grandiózus sci-fi FPS-be vágják a fejszéjüket.

Az akciójáték a Discovery címre hallgat, de sajnos egy in-engine kedvcsinálón túl sokat még nem láttunk belőle. Arra viszont mérget vehetünk, hogy piszok jól fog kinézni, amiről a Nanite, Lumen és a Niagara eszközökkel kibővült Unreal Engine 5 gondoskodik. A fejlesztők szerint az ultragyönyörű látvány mellett a történetre sem lesz sok panaszunk, ami a távoli jövő egy még távolibb bolygóján, a különféle létformákkal borított Rogaxon játszódik.

A hősünk egy speciális katona, JT Stepman lesz, aki a kinézetén túl is több hasonlóságot mutat a Halo-sorozat ikonikus alakjával, Master Chieffel. A játék során a mi és a robotkompániánk feladata lesz feltérképezni a titokzatos, ám igen egzotikus bolygót és annak titkait, viszont érdemes lesz mindeközben óvatosan szelni a megannyi veszélyt rejtő erdőséget.

A Stepico szerint annak ellenére, hogy ez az első FPS-ük, a Discovery fejlesztése elég jól halad, és hamarosan meg is jelenhet. Reméljük, hogy addig azért az alábbi előzetesnél egy kicsit többet is láthatunk majd belőle, mert az Anthem esetéből (is) jól tudjunk, hogy a grafika sajnos nem minden.

Persze így sem érdemes irreális elvárásokat támasztani a Discovery elé, mert bármilyen ígéretes is, szinte biztosan nem lesz olyan minőségű, mint egy AAA-s alkotás. Ettől persze még bőven lehet szórakoztató – na meg gyönyörű, elvégre többször is bizonyították már, hogy az Epic új eszközével már egyetlen értő fejlesztő is lélegzetelállító dolgokra lehet képes.

(Érdekesség: lehet, hogy ezen a címen meg sem jelenhet, ugyanis létezik már egy másik Discovery című játék – ezt még a megjelenés előtt a felesleges jogi herce-hurca miatt illő volna leboxolni.)

Ezt is érdemes elolvasnod:

Ha sokáig hordod a fejhallgatót, akkor tényleg eldeformálódhat a fejed?

 

×