A címben feltett kérdéssel egyre többször lehet találkozni a világhálón, megjegyzem, egyáltalán nem véletlenül.

A címben feltett kérdéssel egyre többször lehet találkozni a világhálón, megjegyzem, egyáltalán nem véletlenül. A Riot Games és az Xbox a közelmúltban elindította a konzorciumát, aminek keretein belül a legtöbb Riot játék felbukkant az Xbox Game Passben. Ha előfizetünk az Xbox szolgáltatására és összekötjük az Xbox fiókunk a Riot felhasználónkkal, exkluzív, speciális jutalmakat kaphatunk olyan játékokba, mint a LoL, Valorant, Legends of Runeterra, Wild Rift, vagy éppen a TFT.

A Game Pass-tagság a következőkhöz biztosít hozzáférést:

  • League of Legends (PC): minden hős feloldva
  • League of Legends: Wild Rift (mobil): minden hős feloldva
  • Legends of Runeterra (PC és mobil): ingyenes Foundations Set
  • Teamfight Tactics (PC és mobil): egyes Kicsi legendák feloldva
  • VALORANT (PC): minden ügynök feloldva

Az Xbox Game Pass és a Riot-fiókok összekapcsolása egyszerű, mindössze néhány lépésből áll. Abban a pillanatban, ha valaki a PC-s Xbox alkalmazáson keresztül elindítja bármelyik Riot játékot, rögtön felugrik a lehetőség a két fiók összekapcsolására, illetve új fiók létrehozására, ha valakinek még nincs. Amint megtörténik az összekapcsolás, minden Game Pass előny elérhetővé válik.

Miért releváns ez?

Nos, az Xbox Game Pass elsősorban egy játékkönyvtár, pontosan úgy működik, mint például a Netflix a filmek és sorozatok esetében. Így tehát sokan azt hitték, hogy a Riot játékok Game Passben történő felbukkanása egy esetleges konzolos megjelenést jelez előre.

A feltételezés véleményem szerint helyes, ám nem a konkrét League of Legends, hanem a Wild Rift, illetve a Valorant számíthat legkorábban konzolos debütálásra. Sőt, előbbi bizonyos források szerint akár már 2022 december 12-én megjelenhetett volna, ám valami miatt ez elmaradt, s azóta infót sem nagyon kaptunk a konzolos portról.

Azt már tavaly óta tudjuk, hogy mobilra és konzolokra is igyekszik átemelni a Valorantot a Riot, na meg a Wild Rift konzolos megjelenéséről is beszéltek a fejlesztők évekkel ezelőtt. Az Xbox partnerség viszont egy újabb fény az alagút végén, nem lennénk meglepve, ha idén kapnánk egy konzolos portot az egyik nagy sikerű Riot játékból.

×