A Robotzsaru rajongók legnagyobb álma válhat valósággá szeptemberben.

Már ezelőtt is akadtak Robotzsaru-videojátékok, de olyan, mint amilyet a Teyon fejlesztőcsapata álmodott valósággá talán még sohasem született. A RoboCop: Rogue City ugyanis egyenesen a robotpáncél alá repíti a játékost, aki pontosan úgy oszthatja az igazságot, mint ahogy az 1987-es filmklasszikusban is láthattuk.

Sőt, a Rogue City még ennél is tovább megy. A Robotzsaru-játékban ugyanis egy átlagosnál mélyebb, inkább szerepjátékokból ismerős dialógusrendszer is helyet kapott, így néhány helyzetet lövöldözés helyett akár a meggyőzés erejével is letudhatunk. Emellett lesz egy nyomozós mechanika is, így a félig ember, félig robot géprendőr maga deríthet fényt rejtélyes esetekre-gyilkosságokra. Az RPG-s vonalat erősíti még a szabadon elvállalható mellékküldetések, melyek elméletileg hatással lesznek a teljes történet végkifejletére.

Persze Robotzsarut irányítva igen sokszor fogunk tűzharcokba is bocsátkozni Old Detroit utcáin, de mivel az átlagember nem jelent számára túl nagy kihívást, az esetek többségében a rosszfiúk literszám fogják vörösre festeni a falakat. Legalábbis ez derült ki az első, egyelőre csak a külföldi sajtó szerencsésebb újságírói számára biztosított elsőpályás demóból, amiben példátlan filmhűség köszön vissza.

A zenék, a hangok, az effektek, a vágóhídra szaladó rosszarcok, a város kinézete, de még a játékmenet is mind-mind tökéletesen adják vissza a kultikus filmet és annak utánozhatatlan sötét-komor, szemétbűzös hangulatát. A rajongók tehát hevesen dörzsölhetik a tenyerüket, ugyanis nagyon úgy néz ki, hogy szeptemberben az álmuk válhat valóra – PC-n, PS5-ön és Xbox Seriesen.

Jó hír, hogy bár a legtöbb portálon csak 10 percnyi kommentált bemutatót találni, de a Punish nevű YouTube-tartalomgyártó egy több mint 20 perces, kommentármentes játékmenetet szállított:

Ezt is érdemes elolvasnod:

Ráengedték a ChatGPT-t a Minecraftra – elképesztő dolgok történtek

 

×