Nagyszerű játékokra csaphatunk le még néhány napig PC-n.

Ahogyan már megszokhattuk, úgy ezen a héten is több tucat játékkal lehetnek gazdagabbak a PC-s játékosok. Ehhez persze érdemes nyitottnak is lenni, hiszen elég nagy az ingyen játékkavalkád, melyek között bőven találunk kisebb-nagyobb alkotásokat, különböző kiegészítő tartalmakat, illetve megannyi egyemberes független (indie) fejlesztéseket is. Ezek között pedig szinte biztosan sokan meg fogják találni a fogukhoz valót, aki meg nem, annak amúgy is mindegy.

A következő néhány napban például összesen 20 játékot szerezhetünk be teljesen ingyen PC-n – bár némelyikkel érdemes sietni, ugyanis már csak ideig-óráig lesznek elérhetők!

EPIC GAMES STORE

  • Midnight Ghost Hunt – egy Szellemirtők inspirálta multiplayer FPS, amiben 4v4 eshetnek egymásnak a szellemek és a vadászok. Egyedi játékmenet, fordulatos és változatos meccsek tesznek róla, hogy izgalmas legyen az éjféli akció. (június 8-ig)

STEAM

  • Field of Glory II – a Római Birodalom Kr. e. 280-tól egészen Kr. e. 25-ig tartó igen érdekes és háborúkkal teli történelmi időszakát elmesélő taktikai stratégia. Aki rajong a töriért, annak egy kötelező darab, hiszen történelmileg az egyik legpontosabb és legrészletesebb játék, ami valaha készült. Sőt, akár egyedi harcokat is vívhatunk, amelyek során akár a történelem ma ismert menetét is megváltoztathatjuk.
  • Quasimorph: End of Dream – ez itt egy felfedezős körökre-osztott taktikai RPG, amiben kvázi zsoldosvállalkozóként kell Naprendszer-szerte mindenféle veszélyes küldetéseket teljesítenünk. A túlélés persze egyáltalán nem lesz egyszerű, így elég mélyen fejleszthetjük magunkat, a felszerelésünket, sőt, akár egy komplett klónsereget is létrehozhatunk, hogy könnyebben kipucoljuk a titkos laborokat, űrállomásokat, vagy űrhajók roncsait.
  • Pirate101 – Bár elsőre nagyon furcsának hangozhat, de ez a játék egy taktikai MMORPG, ami egy kalózokkal teli fantáziavilágban játszódik. A cél, hogy összeállítsunk egy ütőképes legénységet, akikkel a legnagyobb eséllyel találjuk meg az El Doradóhoz vezető utat. Az aranyos grafika, a meglepően ötletes játékmenet, és a felfedezni valóval teli világ tesz róla, hogy órákra elvesszünk benne.
  • Pact of Joy: Prologue – bár a „prológus” alcímmel felcímkézett játékok inkább demók, vagy inkább ízelítők a nagy egészből, de erre mindenképp érdemes rápróbálni. A 2043-ban játszódó horrorisztikus történet középpontjában egy Jack Argyle nevű karbantartó áll, akinek egy víz alatti bázison kellene megjavítania a kommunikációs rendszert. A helyzet azonban nem lesz ilyen egyszerű, ugyanis mint kiderül, a Phorcys Station nem pont az a barátságos hely, amire számított.
  • Magic: The Gathering Arena – talán senkinek sem kell bemutatnom a Magic nevű gyűjtögetős kártyajátékot, amit sokan az összes hasonló fantasy kártyajáték ősapjának tartanak. A Magic a történelme során megannyi játékadaptációt megélt, ez itt az egyik legfrissebb, amit (mobilok után) május 23. óta bárki teljesen ingyen nyomhat a Steamen. Külön öröm, hogy egy elég mély oktatórendszer is akad benne, szóval ha elfelejtetted volna a szabályokat, esetleg teljesen új lennél a Magic-ben, akkor az alapoktól megtanít játszani.
  • Tell Me Why – A Dontnod 2020-as narratív kalandjátékára is teljesen ingyen lecsaphatunk, és mivel az akció nem tart örökké érdemes sietni vele. A történetben egy testvérpár érzelmes múltját ismerhetjük meg, ami azt próbálja bemutatni, miként lehet elindulni a traumák feldolgozásához vezető kifejezetten megterhelő úton. (július 1-ig ingyenes)
  • HUE – ebben a díjnyertes platformerben a színek változtatásával manipulálhatjuk a körülöttünk terülő világot – némelyik árnyalat eltüntet akadályokat, vagy egy másik lehet megmenti az életünk. A története is kifejezetten mély és elragadó, ami a szerelem, a veszteség, a létezés és a lelkiismeret-furdalás témáit dolgozza fel. A zenei aláfestés csodálatos, a narráció (a kiemelkedő szinkronszínészeknek köszönhetően) elsőrangú, a játékmenet pedig semmihez sem fogható. (június 8-ig ingyenes)
  • Pogglewash – egy egészen aranyos 3D platformer, amiben egy DIPPER nevű takarítórobottal kell csillogó-villogóvá varázsolnunk egy idegen planétát. A feladat amilyen egyszerűnek hangzik, olyan nehéz is, hisz nem mindenki örül ennyire a tisztaságnak.
  • The Wailer – ez egy fantasztikusan festő, végletekig stilizált horror-kalandjáték, amiben egy sötét és hátborzongató retteneteket rejtő várbörtönből kell kijutnunk. A mutatvány azért sem könnyű, mert nem sok dolog segíti az életben maradást: szinte minden sarokból valami borzalom készül lecsapni, a rejtett átjárókat és titkokat pedig kihívás meglelni.
  • Veiled Experts – ez egy olyan újragondolt „search & destroy” játékmódra épülő kompetitív multiplayer cím, amiben teljesen leszámolnak a camperekkel. A látvány nagyon megkapó, az akció pedig maximális fordulatszámon pörög, szóval aki él-hal az akciójátékokért, annak érdemes tennie vele egy próbát.

A Steamen egyébként még ennél is sokkal több, 94 (!!!) játékra is igényt tarthatsz teljesen ingyen, ezeket EBBEN A CIKKBEN szedtük egy masszív csokorba – a választást megkönnyítendő rövid leírásokkal tarkítva.

GOG

  • Amnesia: A Machine for Pigs – az Amnesia-sorozat ezen darabját talán senkinek sem kell bemutatni, hiszen mára már mint egy kultikus horrorjáték hivatkozunk rá. A legújabb etap, a Bunker megjelenése apropójából lett ingyenes, amire egészen június 9-ig csaphatunk le.
  • The Witcher: Enhanced Edition: még a teljes Unreal Engine 5-ös remake előtt érdemes lehet az eredetit is kipörgetni. Ez az akció egy ideje már megy, csak a GWENT-et kell a profilhoz adni, és megkapod a Vaják első – kibővített játékát.

INDIEGALA

  • Deep Despair 2 – egy nyitott világú túlélő akció-kalandjáték, amiben a pálya teljesen random, azaz procedurálisan generálódik. Ez azt jelenti, hogy akármennyiszer neki lehet futni egy végigjátszásnak, és sosem fogod megunni az építést, craftolást, állattenyésztést, na meg úgy a túlélést magát.

ITCH.IO

  • Dr. Kobushi’s Labyrinthine Laboratory – az egyik legnehezebb puzzle-játék, ami az elmúlt években készült. Ezt mindenképp érdemes tudni erről a címről, amiben egyesül a stratégia, a puzzle, a történetmesélés és a humor. Kicsit sakkor, kicsit Pac-Manes, és nagyon szórakoztató.
  • Silent Nights – egy Unreal Engine 5-ben készült kifejezetten ijesztő pszichológiai horrorjáték, amiben a főhős nagymamájának fájdalmas gyászát kell segítenünk átvészelni. A történet bár rövid, 50 perc alatt simán a végére érhetünk, de annál érdekesebb, na meg parább.
  • Buckler II – egy retro stílusú roguelite platformer, amiben a töménytelen és gyors akcióé a főszerep.
  • Roseblight – egy stratégia/akció RPG, amely a távoli Ahokau bolygón játszódik, egy monokróm világban, amely tele van halálos vadállatokkal, hatalmas, feltérképezetlen területekkel és rejtélyes természeti jelenségekkel.
  • Project Malice – egy izometrikus, harmadik személyű lövöldözős roguelike, amit eredetileg egy játékjamre készítettek, de végül kinőtte magát. A játékot a Steam korai hozzáférésű címei közt is megtalálni, ami azt jelenti, hogy a jövőben még sokat fog alakulni, változni, fejlődni, de már most abszolút megérdemli a figyelmet.
  • Paint & Park – egy logikai puzzle játék, amiben egy ecset és némi szín segítségével kell szép sorjában leparkoltatni az autókat. Közel sem olyan egyszerű mutatvány, mint amilyennek elsőre hangzik. (nem kell telepíteni)

Mindeközben az Amazon Prime júniusi ajándékairól sem érdemes megfeledkezni. A hónap végéig 13 remek játékot osztanak ki, köztük is egy kult-klasszikus szerepjátékkal, a D&D világában játszódó Neverwinter Nights első részének feljavított kiadásával.

Akciófigyelő | 13 fantasztikus játékot ad AJÁNDÉKBA az Amazon egész júniusban

 

Ezt is érdemes elolvasnod:

Túlzás nélkül minden idők legjobb szuperhősfilmje a Pókember: A pókvezumon át

 

×