Lezárult egy korszak.

Az elmúlt évek során aranykorát éli a játékfájlok vizsgálata és az ott található extra adatok publikálásra. Ezt egyszerűen adatbányászásként vagy leakként emlegetjük. A Fortnite adatbányászai emelték új szinte ezt igazán, sokuk azóta is ebből él, milliós követési bázissal. A Valve, Activision vagy épp Ubisoft játékoknál is találkozhatunk hasonló közösséggel, ám messze nem olyan méretű és aktív, mint az Epic Games játékánál.

A Rainbow Six Siege hetedik évében elkövették azt a hibát a fejlesztők, hogy túl sok előzetes információt pakoltak a fájlokba. Már a Year 7 elején lehetett sejteni a szezon közben, papíron be sem jelentett újdonságokat, új Operatorokat, skineket. A Ubisoft igyekezett letiltani ezeket az információkat, ám a Telegram és Reddit oldalakat nem igazán hatotta meg a cég figyelmeztetése.

Most azonban búcsút kell intenünk a legismertebb, legaktívabb Rainbow Six Siege adatbányásznak!

Az elmúlt évek során egyértelműen Lungu vitte a hátán a Rainbow Six Siege leaker közösségét. Rengeteg információt közöltünk az ő jóvoltából az oldal hasábjain a hatodik és hetedik R6S évben. A hétvégén azonban mind a Twitter fiókját, mind pedig a Telegram csatornáját törölte. A jelek alapján nem a Ubisoft nyomására döntött így, hanem saját, személyes okok vezérelték. Az igazságot csak ő tudhatja, mindenesetre a közösség egy emberként kívánt neki sok szerencsét.

Komoly bajok vannak az új Rainbow Six Siege szezonnal – Megszólaltak a fejlesztők

×