Az elkövető nagy szerencséjére nem történt tragédia a fénypisztolyos rablásból.

A hozzám hasonló évjáratúak bizonyára nagyon jól ismerik a Duck Hunt című játékcsodát, amiben egy műanyag játékpisztollyal kellett lelőnünk a tévében felröppenő kacsákat. Valószínűleg azóta sem utált még senki annyira egy kutyát, mint ebben a játékban, hisz a hű társ céltévesztés után jól az arcunkba is röhögte a bénázásunk.

A kutya valószínűleg most ordítva-fetrengve hahotázna azon a 25 éves dél-karolinai férfin, David Joseph Dalesandrón, aki valamilyen merész ötlettől vezérelve egy Nintendo fénypisztollyal indult el otthonról boltot rabolni. Talán még viccesebb, hogy sikerült is megszereznie a nagyjából 300 dolláros, azaz kb. 103 ezer forintos szajrét, még mielőtt elkapták volna a rendőrök egy parkolóban – gatyájában a játékstukkerrel.

Spray painted black Duck Hunt game controller gun

Az elkövetéshez használt játékpisztoly

A Nintendo az ikonikus fénypisztolyt még a 80-as években dobta piacra a NES és a Duck Hunt mellé, de később egy csomó másik játékot is kapott, mint például a szintén ismert Wild Gunman vadnyugati, vagy a Hogan’s Ally rendőrös célbalövést . Ezeket egyébként mind átültették a nálunk csak sárgakazis Nintendóként ismert kínai hamisítványokra, így a 90-es években a magyar játékosok is sokat lövöldöztek a tévé előtt álldogálva.

Mivel a kiegészítő eredetileg világos-fehér színezetű, ezért a 25 éves elkövető feketére festette, hogy a pillanat hevében a bolti eladó ne ismerhesse fel, hogy nem valódi fegyverről van szó. Az Engadget azonban felhívja rá a figyelmet, hogy a játékpisztolyos rablásokat is ugyanolyan komolyan veszik Amerikában, mintha valódival követték volna el. A statisztikák alapján sem elhanyagolható a hamis fegyverekkel elkövetett rablás, ezért New York államban például külön törvényben kötik ki, hogy a játékfegyverek semmiképp sem hasonlíthatnak a valódiakra, például élénk színűre kell őket festeni. Ezzel ugyanis elkerülhető a felesleges tragédia.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Miért szeretnünk egymás ellen játszani? – Mitől olyan sikeres a PvP?

 

×