A Pride Hónapja alkalmából Xbox-ra és PC-re is megkapod a játékot – köszönhetően a benne szereplő transznemű karakternek.

Június hagyományosan a Pride, vagyis a Meleg Büszkeség Hónapja, amelynek alkalmából megint (ahogy tavaly is) úgy döntött az Xbox és a Don’t Nod Entertainment, hogy ingyenes hozzáférést adnak a 2020-as díjnyertes alkotáshoz, a Tell Me Why-hoz – tudta meg a Stevivor. A központi karakterek, Tyler és Alyson Ronan közül előbbi a történet szerint transznemű, és a hangját egy szintén transz színész, Aiden Black kölcsönözte.

Kép: Don’t Nod Entertainment

A hosszú időre elválasztott 21 éves ikerpár sztorija egyébként nem kötődik szorosan az LMBTQ mozgalomhoz, így az ingyenesség apropóját csupán Tyler önazonosítása adta. A testvérek, akik telepatikus úton eddig is kapcsolatban álltak és kommunikáltak egymással, elkezdik elemezni a közös látomásaikat, és abban bíznak, hogy alaszkai otthonukba hazatérve fényt deríthetnek anyjuk halálának rejtélyes körülményeire.

Szóval az egész egy érzelmes, fordulatos nyomozás, jól kidolgozott karakterekkel.

A Don’t Nod amúgy rendszeresen használ a játékaiban queer karaktereket, viszont a Tell Me Why különösen releváns időszakban, az amerikai LMBTQIA+-ellenes liga felerősödése idején élte reneszánszát, így a gyártó kötelességének érezte, hogy Tyleren keresztül támogassa a másságuk miatt szenvedő embereket.

A Tell Me Why-t július 1-ig tudod ingyenesen letölteni a Steamről és a Microsoft Store-ból.

Ez is érdekes:

Nem indul a Diablo IV konzolon? – Nem nálad van a hiba

 

×