A Fortnite-nak sokmillió rajongója van, de örökké csak nem lehet ugyanazzal az egy kedvenccel tolni. De ezek hasonló élményt ígérnek.

Az Epic Games Fortnite-ja jelenleg az egyik legnépszerűbb battle royale game. A műfaj az 1990-es években született, olyan játékoknak köszönhetően, mint a Quake és a Counter-Strike – ezek örökre megváltoztatták a multiplayer élményeket, valahogy úgy, ahogy a Call of Duty tette a shooterekkel, hogy aztán ötvözze a kettőt a Warzone játékokban. Az örök vita tárgyát képezi, hogy ezeket a játékokat PC-n, vagy inkább konzolon érdemes-e játszani (PC-n), de biztos, hogy az alábbiakat bármelyiken érdemes felfedezni.

Roblox

Tökéletes példa: bármilyen tárgyat létrehozhatsz a játékon belül, amit csak akarsz, és olyan modokat is létrehozhatsz, amelyek amúgy valódi pénzért kaphatók. A Robloxon több híres videojátékot újraalkottak már a készítők. Népszerű mód a Jailbreak, amiben két csapatra oszlik a banda: a rabok próbálnak megszökni a börtönből az őrök mellett ellopakodva. Rendkívül addiktív, még akkor is, ha elsőre úgy tűnik, maximum Minecraft, vagy LEGO-rajongóknak való.

 

Population: One

Kezdetben úgy jellemezték, hogy „Fortnite csak VR-ban”, de ennél azért többet tartogat. Ez egy egyedülálló battle royale FPS, de, mivel VR-játékról van szó, nem olyan gördülékeny, mint a Fortnite. Viszont hasonló, csak realisztikusabb játékmenetet kínál. A földet érés után – akárcsak a Fortnite-ban – őrült rohanás veszi kezdetét: a harc mellett a játékosok olyan szükséges dolgok után kell kutassanak, mint a pajzsok, fegyverek és más tárgyak.

 

Vampire: The Masquerade – Bloodhunt

A Fortnite találkozása a Vampire: The Masquerade-del. Egyedülálló a vérszívás miatt, és még a Fortnite-nál is gyorsabb. A vér nem csak az életerődet állítja helyre, hanem különleges képességeket is ad – megnő például a közelharci erőd. Két életed van, amivel egy kis prágai faluban kell gazdálkodni a győzelemért. Akadnak a játékban éjszakai klubok, temetők és gyönyörű háztetők, amin ugrálhatsz.

 

Ring Of Elysium

Az Aurora Studios által fejlesztett és a TCH Scarlet Limited által kiadott Ring of Elysium nagy siker és egyedülálló battle royale. A játék különböző évszakokra oszlik, és mindegyikben három új karakterrel bővül a történetet. A játékmechanika hasonló a Fortnite-hoz, de a grafika és a karakterfejlesztés elképesztő. Ebben a játékban egyébként csak a kozmetikumokért lehet fizetni. Ami viszont szintén megkülönbözteti a többi battle royale-tól, az az időnként elképesztően őrült környezet.

 

The Eliminator

A Forza Horizon 4 módja, és amolyan Need for Speed stílusú battle royale. A játék középpontjában 72 versenyző áll, akik fej-fej mellett versenyeznek. Mindenki egy 1965-ös Mini Cooperrel indul, de a játék előrehaladtával egyre jobb autókat kell beszerezni. A jobbnál jobb kocsikat úgy szerezheted meg, hogy véletlenszerűen helyszínekre ledobva kell versenyekben részt venned. A fejlesztés tehát kulcsfontosságú, mert a gyorsabb autó növeli a győzelem esélyét.

 

Rogue Company

A Rogue Company egy harmadik személyű, free-to-play multiplayer taktikai lövölde. A játékmenet a Counter-Strike-ra emlékeztet. Az első, Demolition mód annyiban hasonlít a CS-hez, hogy bombát kell elhelyezni, hogy elpusztíts egy tárgyat vagy kiiktasd a másik csapatot. A második Extraction módban a másik csapat ellen kell harcolni egy terminál aktiválásáért. Az utolsó mód a Strikeout, ahol egymást kell kiiktatni, de van még egy megoldás a győzelemre: ha feltöröd az ellenfél respawn állásait, így a másik csapat respawnjainak száma csökken.

 

Call Of Duty: Warzone 2

Ha nem csak a Fortnite-ot, hanem a Call of Duty: Modern Warfare-t is szeretted, nem kérdés, hogy ez a játék szintén tetszeni fog. A fejlesztők a Call of Duty-sorozat minden jó tulajdonságát beleemelték és battle royale játékká alakították. A Fortnite-tal ellentétben viszont ez egy stratégiai, csapat alapú harc, akár 150 játékossal ugyanabból a lobbiból. És: rengeteg pálya közül választhatsz.

 

Overwatch 2

Ha az akciót és a sebességet is szereted, akkor adj esélyt az Overwatch 2-nek! A rajzfilmes grafika és az ismerős elemek miatt a Fortnite-rajongók eleve otthonosan fogják érezni magukat benne. FPS shooter, ami az eredeti Overwatch-tal ellentétben már nem 6 a 6, hanem 5 az 5 elleni meccsekben vehetsz részt. Operátorból 37 akad, 3 különböző osztályból (Support, Tank és Damage). A különböző, egyedi képességekkel rendelkező karakterekből álló csapatok létrehozása nagyon szórakoztató.

 

PUBG: Battlegrounds

Ez 2022 januárja óta ingyenesen játszható, pedig eredetileg nagyban nagyban köszönhető neki a battle royale műfaj megteremtése és népszerűsége. A Fortnite-hoz hasonlóan akár 100 játékossal is vívhatsz. Lényeges különbség ugyanakkor, hogy a PUBG-ben nem lehet építkezni. A battle royale-univerzum legnagyobb pályáit kínálja, és a játékosoknak más-más játékstílusokhoz is tudni kell alkalmazkodni.

 

Apex Legends

Ennek a játéknak nem csak a Fortnite-tal, hanem a Titanfallal is vannak hasonló vonásai, többek között a helyszínek, a fegyverek és a karakterek tekintetében. 20-30, egyenként két-három játékosból álló csapat versenyez, egészen addig, amíg csak az utolsó banda marad talpon. A játék nem csak a fegyverekről szól, minden karakter egyedi szuperképességekkel rendelkezik. Minden minőségében talán ez a listán sorolt játékok közül a Fortnite legnagyobb konkurenciája.

 

És ezekre Te hogyan emlékszel?

10 játék, amit nagyon vártunk, de aztán hatalmasat csalódtunk

 

×