A gombafertőzéses apokalipszis remek videojátékokat és sorozatot szült, mobilra viszont nem készült el. De ezek remekül helyettesítik.

Abban talán mind megállapodhatunk, hogy a The Last of Us I-II-nek a valaha készült legjobb PlayStation exkluzívok között a helye. Mivel a játékok, a remake és a belőlük készült tévésorozat is véges (egyelőre), sokan néznek olyan címek után, amelyek hasonló élményt tartogatnak.

Persze az sem baj, ha a játékot bárhová magaddal tudod vinni.

A stílust, az izgalmat, a sztori mélységét mobilon közel ugyanannyira át lehet élni, és egy biztos: ha egyik sem The Last of Us, attól még piszkosul lehet őket szeretni. Ezek hozzák a legjobb mobilos élményt:

1. Life is Strange

PC-n, konzolokon és Nintendo Switch-en is elérhető, epizodikus, sztori- és választásközpontú játék. A főhős Max, egy rutinos fotós, aki egyszer csak rájön, hogy képes visszaforgatni az idő kerekét, így a döntései nemcsak a jelenre vannak hatással, hanem a múltra és a jövőre is. A Life is Strange története pokolian izgalmas, és a játékmenetet még jobban változtatják a választásaid, mint a The Last of Us esetében.


Download on the App Store

2. Into the Dead 2

Az Into The Dead 2 szintén egyfajta zombiapokalipszisra épülő mobiljáték, amelyet több mint 70 millióan töltöttek már le a Google Play Áruházból. Különböző fegyvereket kell használnod, hogy megöld a zombikat és befejezd a küldetést, ami a családod megmentése. Bár az Into The Dead 2 nem rendelkezik olyan történettel, mint a The Last of Us, a két cím legalább annyiban hasonlít, hogy rengeteg zombit kell megölni a nemes cél érdekében.

Download on the App StoreGet it on Google Play

3. LifeAfter

Ingyenesen játszható túlélőjáték Androidon, iOS-en és Windowson. Poszt-apokaliptikus világba taszít, ahol az általunk ismert életet egy vírusos járvány felszámolta. Bár horrorjátékról van szó, hivatalosan nem tartalmaz felnőtt tartalmat, de ez inkább nézőpont kérdése, mivel vért és, nos, zombikat megjelenít. Főleg kínai közönségnek készült, így az NPC-kkel folytatott párbeszédek során lokalizációs problémákat tapasztalhatsz.

Download on the App StoreGet it on Google Play

4. Bully: Anniversary Edition

Bár a Bully nélkülözi az élőhalottak hordáit, az izgalmas történet miatt simán lehet a The Last of Us alternatívája. Ez egy remek RPG, a Rockstar Gamestől, ami Jimmy történetét meséli el, egy olyan diákét, aki leáll a zaklatással és inkább védelmezővé válik. Megmenti gyengébb társait, és mindent megtesz azért, hogy a zsarnokoknak olyan leckét adjon, amit sosem felejtenek el.

Download on the App StoreGet it on Google Play

5. Dark Days: Zombie Survival

Még egy remek zombis cím a listán! Egy olyan világban jársz, ahol az emberiséget járvány pusztította ki, mindenki zombivá változott, és neked ebben a zord világban kell megküzdened a túlélésért – valahogy úgy, mint az OG Resident Evilben. A Dark Days a Last Day on Earth-re is emlékeztethet, de ezzel összetettebb fegyverrendszereket és felszereléseket, veszélyesebb zombikat és fejlettebb grafikát kapsz.


Download on the App StoreGet it on Google Play

6. The Walking Dead: Survivors

Még egy remek cím az apokalipszisről, ráadásul nem csak egy kész, hanem folyamatosan fejlődő játékról van szó. A készítői még mindig dolgoznak rajta: rendszeresen érkeznek frissítések – a legutóbbival épp’ idén januárban bővült. A játék lényege, hogy fel kell építened a városodat, és túl kell élned benne a zombik hullámokban érkező hordáinak támadását. A The Walking Dead: Survivorsben a stratégia a legfontosabb elem, nem pedig a narratíva.

Download on the App StoreGet it on Google Play

7. Zombeast: Zombie Shooter

Lehet, hogy nem tökéletes alternatívája a The Last of Usnak, de még mindig érdemes a figyelmedre, hiszen az egyik legjobb offline túlélő FPS mobilra. A komplex fegyverekkel, testreszabhatósággal, rengeteg zombival és izgalmas harcrendszerrel rendelkező Zombeast: Zombie Shooter igazi csemege, DE komolyan kell venni a 16 éves korhatárt!

Download on the App Store

Ja, és ha ezzel még nem toltad volna, szólunk, hogy érdemes:

Végre belenézhetünk a Dead Island 2 zombihentelésébe – Brutál jól fest

 

×