Torz, nyugtalanító és brutális pillanatokban gazdag 6. évad lesz, benne öt epizóddal, rengeteg sztárral és elevenbe vágó témával.

Szinte hihetetlen, hogy az a csodálatos projekt, amivé a Fekete tükör című antológiasorozat kinőtte magát, négy év után tér vissza. És tényleg: az ötödik évadot 2019-ben lehetett látni a streaming szolgáltatóknál, ami ekkora tartalomáradatban olyan, mintha legalábbis a múlt században történt volna.

Forrás: Netflix

A Black Mirror 2011-ben indult útjára, és azóta 1-2 évente megjelent belőle egy-egy kurta évad (az egyik mindössze egyrészes volt), de minden egyes különálló történet annyira sokkolóan egyedi és nyomasztóan különleges hangulatú volt, hogy egy emberként imádja a közönség. Pedig tényleg: az epizódok gyakorlatilag sehol és semennyire nem kapcsolódnak egymáshoz és a színészgárda is mindig más-más. Ráadásul ennyire király utcai reklámokat gyártanak hozzá:

Black Mirror – 6. évad. „Élőben, most, mindehol”. Forrás: LADbible

A valóság és a társadalom torzulásaira hátborzongatóan jól reflektáló Black Mirrornak négy év várakozás után végre megjelenik a hatodik évadja, ezúttal öt résszel és ugyanennyi teljesen eltérő történettel. És ismét baromi ismert színészekel.

1. A Joan Is Awfulban egy teljesen átlagos nő döbbenten veszi észre, hogy egy – a Netflixre persze nagyon hasonlító – StreamBerry nevű szolgáltató kínálatában felbukkan egy az ő életét feldolgozó drámasorozat. Szereplők: Salma Hayek, Ben Barnes, Annie Murphy, Michael Cera.

2. A Loch Henryben egy fiatal pár elutazik egy álmos skót városkába, hogy természetfilmet forgasson, de egy komoly, élő dráma közepében találják magukat, és a múlt sokkoló történetei is előkerülnek. Szereplők: Samuel Blenkin, Monica Dolan, John Hannah.

3. A Beyond the Sea egy alternatív 1969-es valóságban játszódik: két férfi elképzelhetetlen tragédia következményeivel kénytelen megbirkózni egy űrmisszió (?) során. Szereplők: Aaron Paul, Josh Hartnett, Kate Mara.

4. A Mazey Day-ben egy mániákus paparazzi üldözőbe vesz egy eleve problémás sztárocskát, aki éppen próbál megküzdeni egy cserbenhagyásos gázolás következményeivel. Szereplők: Zazie Beetz, Danny Ramirez, Clara Rugaard.

5. A Demon 79, ahogy a cím is sugallja, 1979-ben játszódik Észak-Angliában, ahol egy bolti eladó borzalmas tettekre kényszerül, hogy elejét vegye egy még nagyobb katasztrófának. Szereplők: Paapa Essiedu, Katherine Rose Morley, David Shields, Anjana Vasan

 

A Black Mirror várva várt 6. évadja június 15-től látható a Netflixen.

Van még ott, ahonnan ez jött:

Visszatér a Black Mirror és a Vaják! – Itt az összes film és sorozat, ami júniusban jön a Netflixre

 

×