Néhány héten belül teljesen ingyen kipróbálható lesz a Mortal Kombat 1 – de csak Xboxon és PlayStationön.

Bár már messziről láttuk jönni, de mégis mindent levert az asztalról a legújabb, a teljes sorozatot újraindító Mortal Kombat 1 bejelentése. A meglepettség többször csapódhatott le a rajongókban: először, mikor egyértelművé vált, hogy egy rebootról van szó, másodjára, mikor ennek megfelelően a Mortal Kombat 1 felirat tűnt fel a bejelentő előzetes végén, harmadjára pedig akkor, amikor ugyanezzel a lendülettel kiderült a meglepően közeli megjelenési dátum.

A Mortal Kombat 1 ugyanis alig néhány hónap múlva, szeptember 19-én rongyol be PC-re, Nintendo Switchre (?), Xbox Series X|S-re, és természetesen PS5-re.

 

Mindenekelőtt gyorsan megjegyezném, hogy nagyon hamar hozzá tudnánk szokni ehhez a bejelentéses trendhez, vagyis egy játékot akkor húznak elő a zsákból, amikor az már tényleg célegyenesben van, ezzel elkerülvén a kínos, és igen rossz reklámértékkel bíró folyamatos csúszásokat.

És most rátérhetünk a cikk lényegére is, ami miatt oly sokan megnyitották: a NetherRealm fejlesztői a következő hetekben fogják tartani a megjelenés előtti nyilvános-félnyilvános teszteket, amely során sokan teljesen ingyen kipróbálhatják a Mortal Kombat 1-et. Pontosabban két teszt lesz: a stressztesztre bárki jelentkezhet, aki Xboxon vagy PS5-ön játszik, míg az augusztusra meghirdetett bétateszten viszont csak az előrendelők vehetnek részt.

A stressztesztre a WB Games hivatalos oldalán (ITT) már lehet jelentkezni, amihez csak be kell jelentkeznünk a profilunkba, vagy egy újjal beregisztrálni, majd csak ki kell választanunk a platformunkat, amin játszani szeretnénk – ez Xbox Series X|S vagy PS5 lehet, és már meg is volnánk. Ezzel viszont csak egy nagy kalapba kerültünk be, tehát még nem garancia arra, hogy fogunk is tudni játszani.

Ha kiválasztottak a stressztesztre, arról kapsz majd egy emailt, benne a Mortal Kombat 1 aktiváló kódjával.

Az ingyenes teszt során elsősorban a szerverek terhelhetőségét fogják vizsgálni, ezért kifejezetten olyan játékmódokat lehet kipróbálni, melyek folyamatos online kapcsolatot igényelnek. Ilyen lesz az egy az egy elleni PvP, de elméletileg korlátozott formában belekóstolhatunk majd az egyjátékos Klassic Tower módba is. A stresszteszt időpontja sajnos még nem ismeretes, ahogyan a játszható karaktereket sem ismerjük.

Jó hír azonban, hogy a teszthez nem lesz szükség sem Xbox Live Gold/Game Pass Ultimate, sem pedig PS Plus előfizetésre. PC-n és Nintendo Switchen hasonló terheléses teszt sajnos nem lesz, valószínűleg azért, mert azok portját más stúdiók – a QLOC, a Shiver Entertainment és a Saber Interactive – készítik.

Az első játékmenet előzetesre viszont nem kell sokat várni, amit június 8-án az E3 helyébe lépő Summer Game Fest során fognak megvillantani.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Ha elbukik az Xbox, akkor vele bukhat a komplett konzolos gaming is

 

×