Egy Reddit szavazás alkalmával arra adhattak választ a PS5 tulajdonosok, hogy a teljesítmény módot vagy a minőséget választják-e elsősorban.

Elismerjük, hogy a PC-felhasználók számára nem újdonság a különböző beállítások használata, de a konzolosok számára ez valamelyest újdonság. Mármint az, hogy választhatunk valamiféle grafikai vagy teljesítménybeli beállítás között. PlayStation 5-ön ugye elérhető két beállítás is, ami között általában választanunk kell: ez a teljesítmény mód, illetve a minőség mód, ami talán még a PS4 és az Xbox One korszakában vált elérhetővé. A teljesítmény módban több fps-t kapunk, némileg visszafogott grafika mellett, a minőség módban viszont inkább a látvány számít majd, szemben a képfrissítéssel. Mára a PS5 és az Xbox Series X|S is kínálja ezt a két módot, de egyes játékok már ennél többet is.

Hogy a teljesítményt vagy a minőséget részesítjük előnyben, az egy állandó vita témája, ám most készült ezzel kapcsolatban egy felmérés. A Redditen valaki azt a kérdést tette fel, hogy ki melyik módot részesíti előnyben? Sajnos arra, hogy melyik tábor van többségben csak a kommentek alapján tippelhetünk. Ezek alapján úgy tűnik, hogy a PS5 játékosok

a teljesítmény módot részesítik előnyben, szemben a minőséggel.

Do you use performance mode or quality mode more?
by u/maverick074 in PS5

„Személy szerint én mindig a teljesítmény módot választom. Sokkal jobban észreveszem a 60 FPS-t, mint a ray tracinget” – írta egy gamer.

„Teljesítmény. A grafika már annyira jó, hogy a játékok még perf módban is remekül néznek ki” – írta TyperMcTyperson.

„FPS egész nap. Engem érdekel a grafika, de nem annyira, hogy 30 fps-sel játszak. Ha egyszer 60fps-re váltasz, nincs visszaút.”

„Mindig a teljesítmény. A gördülékenyebb játékmenet fontosabb számomra, mint a grafika.”

Erősen úgy tűnik tehát, hogy a PS5 játékosok többsége inkább a több FPS mellett teszi le a voksát. A kérdés tehát adott és tessék megírni kommentben! Melyik módot részesíted előnyben?

Ez is érdekes:

HIVATALOS: A The Witcher 3 bekerült minden idők legsikeresebb játékai közé (is)

 

×