Gaming

A grafika csúcsa? – Ennél már aligha lesz gyönyörűbb a Red Dead Redemption 2

A realisztikusságra törekvő játékokkal az a baj, hogy az adott generációban, rosszabb esetben néhány évig valóban jól tudnak kinézni, de hosszabb távon különösen rosszul öregednek. Ami például a 2000-es években etalonnak számított, amitől szálanként letettük a hajunkat, azon manapság már jókat mosolygunk, de ennyire messze sem kell visszamenni az időben, hisz 10 éves távlatban is bőven találunk olyan címeket, melyek grafikailag egyáltalán nem állják már meg a helyüket – szemben a művészi, egyedi látványt megcélzó játékokkal.

Talán ezért is olyan nagy szó, hogy az idestova 5. éves, még az előző konzolgenerációra megjelent Red Dead Redemption 2 még mindig egy grafikai csúcstartó. Konzolon és PC-n egyaránt lehengerlően fest, miközben talán még a Naughty Dog részletességével is simán felveszi a versenyt – méghozzá úgy, hogy manapság oly divatos ráncfelvarrást (remaster), illetve ray tracinges next-gen frissítést sem kapott (még?).

Mondjuk erre csupán konzolokon lehetne bármekkora (semekkora) igény, PC-n ugyanis mindenről gondoskodnak a modderek. Mint ahogyan a Rockstar többi játéka, úgy a RDR2 is ultranépszerű a lelkes belenyúlni-módosítani-tuningolni óhajtó közönség körében, így öt év alatt egészen méretes csomaggal tehetjük szebbé és jobbá az önmagában is közel tökéletes vadnyugati kalandot.

A játékokat a határaikon túl bemutató YouTube-csatorna, a Digital Dreams például azt mutatja meg nekünk, miként fest a Red Dead 2 100+ grafikai mod telepítését követően egy RTX 4090-es kártyával felvértezett bivalyerős PC-n. A végeredmény minden túlzás nélkül hihetetlen, talán nincs is olyan játék a piacon, ami ennyire elképesztően nézne ki – még a közelgő megjelenések között sem tudnék egyet sem mondani.

Itt talán érdemes lehet megjegyezni, hogy mivel még a GTA VI megjelenésétől is évekre lehetünk, egy esetleges Red Dead Redemption 3 megjelenése aligha elképzelhető akár csak a jelenlegi generációban. Ezért mernék fogadni arra, hogy a Rockstar néhány éven belül előállhat majd egy RDR2-t kicsinosító tupírral, valószínűbben egy újabb kiadással, pont úgy, mint ahogyan a GTA V esetében is történt.

De ha valakinek már most is van hozzá vasa, akkor a modokat a videó leírásában található linkeken keresztül lehet letölteni (mind biztonságos). Ha viszont nincs egy másfél milliós géped, esetleg te is konzolon játszol, akkor sajnos az alábbi áll-leejtős játékmenet videóval kell beérned.

Egyetlen kérdés van csak: van még ennél tovább is?

Ezt is érdemes elolvasnod:

 

Bódi Dániel

Korábbi cikkek

Itt a vége – Európa-szerte eltűnnek a boltokból a lemezes Xbox-játékok

Bódi Dániel 2024.02.01. - Nincs új a nap alatt: tovább döglődik a fizikai játékterjesztés. Tudtuk…

5 óra telt el azóta...

Tovább fejlődik az iPhone-ok egyik legrégebbi, gyári alkalmazása

2024.02.01. - Az Apple január utolsó napjaiban adta ki az iOS 17.4 bétáját. Az iOS…

7 óra telt el azóta...

Ha bírod a rettegést, ezt a 10 horrorfilmet semmiképp se hagyd ki 2024-ben

Az elmúlt években másodvirágzásnak indultak a horrorfilmek, köztük is élen a slasherekkel és a pszichológiai…

7 óra telt el azóta...

Új pálya, RANKED mód és még kard is – Ezt hozza el a Warzone Season 2

2024.02.01. - Ahogy arra számítani lehetett, a Call of Duty fejlesztői február első napján leleplezték…

7 óra telt el azóta...

Több szinten is hibás a Counter-Strike 2 füstje – Reprodukálható a bug

2024.02.01. - Nem is olyan rég kerültek ismét reflektorfénybe a Counter-Strike 2 gránátok. Január utolsó…

7 óra telt el azóta...

Hazánkba is megérkezett az AMD új gamer CPU-ja, nem csak az USA-ba

2024.02.01. – Az AMD 2022 márciusában jelentette be az első, X3D végű processzorát. Ez még…

7 óra telt el azóta...