Két egészen fantasztikus játékot rámolhatunk be teljesen ingyen a Steamen.

Megszokhattuk már, hogy ha ingyen játékokról van szó, PC-n, akkor általában az Epic boltja felé kell vennünk az irányt. Az utóbbi időben azonban igen masszív mennyiségű és kifejezetten jó szórakozást nyújtó játékra csaphattunk le teljesen ingyen a Steamen; egy ízben például 94 (!!!) játékot szedtünk össze, melyeket egyetlen peták kifizetése nélkül indíthatunk el – a mai napig. A lista azóta még tovább bővülget, legutóbb újfent kigyűjtöttünk vagy fél tucat remek ingyenes címet, melyek mellé most újabb két figyelemre abszolúte érdemes alkotás társul.

Az egyik ingyen pörgethető játék egy még meg sem jelent, de már most irdatlanul királynak tűnő kompetitív FPS, a Friends vs Friends, amiben rajzfilmes karakterekkel lőhetjük rommá a másikat. A multiplayer 1v1/2v2 PvP akciójáték viszont nem csak a puffogtatásról szól: az egészet ugyanis nyakon öntötték egy kártyajátékos-pakliépítős mechanikával.

Az egész nagyon érdekes, hisz a választott karaktereknek saját kártyáik vannak, melyekkel különféle fegyvereket, csapdákat és képességeket lehet kvázi kijátszani. A paklikat mindenki magának rakhatja össze, kipróbálhatunk különféle kombinációkat és taktikákat, vagy fejleszthetjük a jól bevált lapjainkat is. A gyűjtögetés és a kísérletezgetés nagyon sokáig eltarthat, mivel a május 30-ra kitűzött megjelenés után folyamatosan érkeznek majd az újabb és újabb tartalmak.

A Friend vs Friends-et az Alienware-en keresztül lehet ingyen berámolni, amihez el kell látogatni a gyártó hivatalos oldalára, beregisztrálni/belépni, majd a „GET KEY” gombra tenyerelve igényelni egy kódot. Ezután csak aktiválni kell a Steamen, és mehet is a móka. Fontos viszont, hogy korlátozott mennyiségű kulcsot lehet váltani, szóval az ingyenesség csak a készlet erejéig tart. Szóval sipirc!

 

A másik teljesen ingyen berámolható játék nem más, mint a díjnyertes puzzle-kalandjáték HUE. A különleges, semmihez sem hasonlítható platformerben a színek változtatásával manipulálhatjuk a körülöttünk terülő világot – némelyik árnyalat eltüntet akadályokat, vagy egy másik lehet megmenti az életünk.

A története is kifejezetten mély és elragadó, ami a szerelem, a veszteség, a létezés és a lelkiismeret-furdalás témáit dolgozza fel. A zenei aláfestés csodálatos, a narráció (a kiemelkedő szinkronszínészeknek köszönhetően) elsőrangú, a játékmenet pedig semmihez sem fogható. Külön érdekesség, hogy ha akad a PC-nk körül valamilyen RGB-s világító ketyere, akkor akár rá is hangolhatjuk a játékot, ami így a játék eseményeinek megfelelően változtatja meg a színezetét.

Ezt nem tudni, hogy pontosan meddig lehet ingyen berámolni, de nem érdemes várni vele, ha még nem volt hozzá szerencséd. Amúgy itt adhatod a Steames könyvtáradhoz.

Mindeközben az Epic ajándékáról sem érdemes lemaradnod:

Akciófigyelő | INGYENES a valaha készült legjobb poszapokaliptikus akció-RPG

 

×