A Warzone 2 játékosainak száma ismét csökkent, még azután is, hogy a megjött a battle royale-ba a régóta várt Ranked Play mód.

Annak ellenére, hogy a Call of Duty Warzone 2 a világ egyik legnépszerűbb játéka, az nem jelenti azt, hogy a játékosok száma nőne. Sőt, erősen úgy tűnik, hogy a tavalyi megjelenés óta folyamatos csökkenést mutat. A 3. évadban volt az eddigi legalacsonyabb a játékosok száma, mindez annak ellenére, hogy a Reloaded frissítésben új tartalmak, sőt még a Ranked játékmód is megjelent.

A SteamCharts adatai szerint a Warzone 2 átlagos játékosszáma az elmúlt 30 napban körülbelül 65 ezerre esett vissza, ami több mint 15 ezer játékos elvesztését jelenti az elmúlt hónapban.

Összehasonlításképpen, amikor a játék 2022 novemberében megjelent, a játék 488.897-es csúcsot ért el a játékosok számában, most ez a szám mindössze 102.040. A Warzone 2 népszerűsége a hónapok alatt folyamatosan csökkent, annak ellenére, hogy az új szezonfrissítések megpróbálták újra lángra lobbantani az érdeklődést.

Fontos szem előtt tartani, hogy ezek a számok csak a Steam játékosokra vonatkoznak, hiszen ez az egyetlen statisztika, amit hivatalosan láthatunk. Ez tehát azt jelenti, hogy a Battle.net és a konzolos adatok nincsenek benne. Ez alapján ugyan feltételezhető, hogy a játékosok száma ennél jóval nagyobb, az arányok, a csökkenés viszont minden platformon hasonlóképpen alakulhat. A tendencia tehát jól látható.

A Warzone 2-ben júniusban indul a Season 4., és egyelőre nem lehet tudni, hogy pontosan mivel készül az Activision. Vajon sikerül visszacsábítani a játékosokat?

Ezt is láttad?

De tényleg, miért csinál a Sony egy semmire se való kézikonzolt a „PSP 2” helyett?

 

×