Létezik egy szó, aminek használata a Steam fiókodban teljesen működésképtelenné teszi a rendszert.

Érdekes, hogy egyes gamerek mikre jönnek rá, ha kutakodnak egy kicsit. Egy Steam-felhasználó nemrég nagyon szokatlan hibát fedezett fel, ami teljesen használhatatlanná tette a Steam profilját. Kiderült ugyanis, hogy ha valaki megváltoztatta a fióknevét egy bizonyos kifejezésre, olyan problémákat tapasztalt, amiket nem lehetett visszafordítani vagy megoldani. Gyakorlatilag a profil ezzel végleg tönkrement.

Végleges problémát okozott a „Antidisestablishmentarianism” kifejezés.

Bár a Golem.de szerint a Valve már megoldotta a problémát, a The Spiffing Brit nevű Youtube-csatorna egy tesztprofilt létrehozva képes volt újra előidézni. Miután átnevezte a fióknevet Antidisestablishmentarianism1-re, nem tudott többé belépni a profiloldalba vagy a közösségi piactérbe. Semmit nem lehetett csinálni, mivel a profil gyakorlatilag nem volt elérhető a Steamen. Így a nevet sem lehetett újra megváltoztatni.

 

Úgy tűnik, hogy a játékok viszont ebben az esetben is működnek, de persze barátfelkérést, vagy bármilyen profilváltoztatást nem eszközölhetünk. A probléma oka egyébként nem a Valve-nál keresendő, hanem az Akamai szerver hostnál. A cég ugyanis korábban feketelistára helyezte a kifejezést, így a szerver megtagadja a hozzárést bizonyos funkciókhoz. Így maga a Steam sem tehet semmit, a szerver okozza a problémát. Te be mered vállalni?

Az „antidiestablishmentarianism” kifejezés egyébként egy mozgalmat jelent, ami ellenzi az állam és az egyház különválasztását.

Ez láttad már?

ÉV JÁTÉKA? – Ikonikus gonoszokkal szédít a Spider-Man 2 őrületes játékmenet előzetese

 

×