Az Nvidia után egy nappal a vörösek is friss verzióval jelentkeztek.

Február végén érkezett meg az AMD történetének egyik legrosszabbul sikerült driver frissítése. Az új javítócsomag rengeteg játék FPS értékein javított, ám nem volt túl kegyes a Windows-hoz. Több felhasználónál is komoly problémákat idézett elő a program, nem volt ritka az sem, hogy teljesen megölte az operációs rendszert. Szerencsére azóta sikerült kideríteni a probléma okát. Ha kihagytad az előző drivereket, akkor sincs ok az aggodalomra, hiszen az abban implementált FPS boost ebben a verzióban is megtalálható.

Nézzük is, hogy mit tartogat számunkra az új AMD driver!

Játéktámogatás terén itt is egy új címet köszönthetünk The Lord of the Rings: Gollum képében. Mind a korábbi, mind a jelenlegi generációban értékes FPS-eket hoz az új verzió. Az alábbi hibákra is megoldást nyújt az illesztőcsomag:

  • Mostantól nem kell számítanunk kifagyásra DaVinci Resolve használa közben
  • Mostantól nem tapasztalunk fura, vizuális bugokat videólejátszás és játék közötti váltakozás esetén
  • A Last Of Us címmel kapcsolatos, túlzottan hosszú shader compilation időt is sikerült megrövidíteni
  • A Call of Duty: Warzone 2 és Modern Warfare II játékokkal kapcsolatos fagyásokat is sikerült kijavítani, mely régebbi, pl. RX 580 kártyák esetében is hatásosnak bizonyulhat

A 23.5.1-es verziószámot viselő Radeon drivert az AMD hivatalos oldaláról tölthetjük le. Továbbra is érdemes óvatosan bánni a Google keresővel, rengeteg hamis, káros programot tartalmazó driverre bukkanhatunk az interneten.

Teljes tévút ez is? – Megérkeztek az első AMD Radeon RX 7600 tesztek

 

×