Június elsejétől munkába is állnak a modernizált állomások.

Az iPhone felhasználók a 12-es széria óta, az Androidos csúcskészülékek tulajdonosai pedig szintén közel 2 éve élvezhetik az 5G adta lehetőségeket. Szerencsére már az alsó kategóriákban is kezdenek megjelenni a gyorsabb és stabilabb kapcsolatot támogató telefonok. Komoly probléma azonban a meglehetősen szerény lefedettség. Az elmúlt években leginkább a fővárosban és néhány vidéki megyeszékhelyen élvezhették az előnyüket a felhasználók. Úgy tűnik azonban, hogy a Telekom ezen változtatna:

június elsejétől brutálisan javul az 5G lefedettség a cég hálózatán!

A fenti képeken az eddigi és a június elsejei lefedettséget hasonlíthatjuk össze. Jól látható, hogy mind a nyugati, mind pedig a keleti régiók profitálnak majd az állomások modernizálásából. Ezeknek a fejlesztéseknek köszönhetően közel 60%-os országos lefedettségre számíthatunk, többé nem csak pár város kiváltsága lesz a legújabb technológia. A szolgáltató 5G technológiája 700 MHz-en, 2100 MHz-en és 3600 MHz-en érhető el, a mostani fejlesztés a 700 MHz-es frekvenciára fókuszált.

A Telekom közleményéből az is kiderült, hogy június 1. és augusztus 31. között automatikusan elérhető teszi az 5G-t minden ügyfelének, csomagtól függetlenül. Korábban ennek igénybevételéhez speciális, jellemzően drága csomagra volt szükség, ám a telefon oldali támogatás továbbra is elengedhetetlen. Az adatkorlátokra természetesen továbbra is érdemes lesz odafigyelnünk. A részletes 5G lefedettségi térképet >IDE< kattintva érheted el.

Forrás: HVG

Az igazi nép AI? – Újabb Bing korlátozást törölt el a Microsoft, szabad a pálya

×